Potet- og purreløk suppe med krydrede pølser og sennep toast
Til 4 porsjoner trenger du:
1/2 kg skrelte poteter
1 mellomstor purre
1 hvitløkfedd
ca 1/2 l grønnsak eller kyllingbuljong
2 dl melk
1 1/2 ss smør
250 g gode krydrede pølser
en håndfull finhakket gressløk eller persille
salt og pepper
Sennep toast:
1 baguette
3 ss olivenolje eller rapsolje
1 ss grov sterk sennep
Slik gjør du:
Del purren på langs og skyll den under kaldt rennende vann.
Skjær poteter og purre i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres hvitløk, purre og potet til alt blir blankt.
Tilsett buljongen, kok opp og la det koke under lokk til alt er helt mørt.
Kjør grønnsakene til en jevn pure med en stavmikser, eller kjør alt i en hurtigmikser.
Tilsett melken og kok opp suppen. Smak til med salt og pepper.
Spe suppen med litt vann eller buljong hvis den virker veldig tykk.
Skjær baguetten i tynne skiver på langs.
Rør sammen sennep og olje og pensle blandingen på begge sider av baguetteskivene.
Legg de utover et stekebrett med bakepapir og stek dem gylne ved 200 grader.
Skjær pølsene i skiver og stek dem i litt smør eller olje.
Anrett pølseskivene i suppen og dryss over gressløk.
Server med sennep toast.
Tips:
Bruk rå chorizopølse hvis du får tak i det.
Når du steker pølseskivene vil det tyte ut nydelig krydret og oransjefarget olje som du kan dryppe over suppen.
Et alternativ til pølser kan være bacon, flesk, et stykke fisk, kylling eller reker.
Prøv for eksempel med rester av lutefisk og bacon.
Har du noen kokte poteter liggende kan du skjære de opp i små biter, frese de lett og servere dem i suppen.