NRK Meny
Normal

Penne " Ratatouille"

Så du filmen eller lurer på hva ratatouille er for noe, så følg med i dagens Frokost-TV for kokke-Lise skal lage penne ratatouille.

Penne ratatouille
Foto: NRK

Til 4 personer trenger du:

 

ca. 500 g penne eller annen pasta

1 pakke cherrytomater

1 stor aubergine

2 røde paprika, ev. 1 rød og 1 gul

1 løk

2 hvitløkfedd

5 ss olivenolje

1 ss balsamicoeddik eller sherryeddik

revet parmesan eller mozarella

frsik basilikum

ev. brødkrutonger

salt og kvernet pepper

 

Fremgangsmåte:

 

Grill paprikaene i ovn til skinnet er svart.Legg dem over i en liten pose og la dem ligge til skinnet er enkelt å dra av.Rens paprikaene for kjerner og kutt dem så i passende biter.

Skjær hvitløken i tynne skiver, hakk løken og skjær auberginen i terninger.Fres løk, hvitløk og aubergine i olje i 5-10 minutter.

Del tomatene i to og bland tomater og paprika inn i aubergineblandingen.Smak til med eddik, salt og pepper.

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. La den renne godt av og bland pastaen sammen medratatouillen. Topp med ost etter ønske, basilikumblader og brødkrutonger.

 

Tips:

 

Grillede paprikaer kan også kjøpes ferdig på boks!

Brødkrutonger lager du ved å steke tynne skiver brød i litt smør eller olje.

Tilsett gjerne litt finhakket hvitløk.