Til 4 personer trenger du:
ca. 500 g penne eller annen pasta
1 pakke cherrytomater
1 stor aubergine
2 røde paprika, ev. 1 rød og 1 gul
1 løk
2 hvitløkfedd
5 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik eller sherryeddik
revet parmesan eller mozarella
frsik basilikum
ev. brødkrutonger
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Grill paprikaene i ovn til skinnet er svart.Legg dem over i en liten pose og la dem ligge til skinnet er enkelt å dra av.Rens paprikaene for kjerner og kutt dem så i passende biter.
Skjær hvitløken i tynne skiver, hakk løken og skjær auberginen i terninger.Fres løk, hvitløk og aubergine i olje i 5-10 minutter.
Del tomatene i to og bland tomater og paprika inn i aubergineblandingen.Smak til med eddik, salt og pepper.
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. La den renne godt av og bland pastaen sammen medratatouillen. Topp med ost etter ønske, basilikumblader og brødkrutonger.
Tips:
Grillede paprikaer kan også kjøpes ferdig på boks!
Brødkrutonger lager du ved å steke tynne skiver brød i litt smør eller olje.
Tilsett gjerne litt finhakket hvitløk.