NRK Meny
Normal

Pasta med italienske farger

Tar du pasta og blander det med ruccola, hvitløk og tomat, får du de italienseke fargene på tallerkenen, tilsetter du reker smaker det himmelsk!  

Spagetti med reker og ruccola
Foto: Heidi Rode / NRK

Spagetti med reker, sitron, chili og ruccola

Til 4 personer trengerdu:

400 - 500 g spaggeti

6 ss olivenolje

3 hvitløkfedd

2 røde chili, renset for frø og hakket

200 g klasetomater, flådd og hakket

revet skall og saft av 1/2 sitron

400 g rensede ferske reker

En pakke (ca 75 g) ruccola

salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Kok spagetti i rikelig med lettsaltet vann til "al dente".

Surrring av chilli og hvitløk
Foto: Heidi Rode / NRK

Fres hvitløken i olje mens spagettien koker. Tilsett chili og fres videre i ett minutt. Ha i tomatene og fres i ett mintt til.

Tilsett sitronskall og sitronsaft og juster smaken med salt og pepper. Ha rekene over i sauen når spagettien er klar. Rekene skal bare varmes og bør ikke koke.

Bland inn avrent spagetti og ruccolasalat. Bland det hele godt sammen og server med godt brød til.

 Tips:

Istedenfor frisk chili kan du bruke hele små tørkede som du smuldrer med fingrene, men de er som regel veldig sterke så kanskje er det nok med en.

Reker kan erstattes med kokte scampi eller kongekrabbe.