Spagetti med reker, sitron, chili og ruccola
Til 4 personer trengerdu:
400 - 500 g spaggeti
6 ss olivenolje
3 hvitløkfedd
2 røde chili, renset for frø og hakket
200 g klasetomater, flådd og hakket
revet skall og saft av 1/2 sitron
400 g rensede ferske reker
En pakke (ca 75 g) ruccola
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok spagetti i rikelig med lettsaltet vann til "al dente".
Fres hvitløken i olje mens spagettien koker. Tilsett chili og fres videre i ett minutt. Ha i tomatene og fres i ett mintt til.
Tilsett sitronskall og sitronsaft og juster smaken med salt og pepper. Ha rekene over i sauen når spagettien er klar. Rekene skal bare varmes og bør ikke koke.
Bland inn avrent spagetti og ruccolasalat. Bland det hele godt sammen og server med godt brød til.
Tips:
Istedenfor frisk chili kan du bruke hele små tørkede som du smuldrer med fingrene, men de er som regel veldig sterke så kanskje er det nok med en.
Reker kan erstattes med kokte scampi eller kongekrabbe.