Hopp til innhold

På én uke har Pokémon Go blitt større enn Twitter

Mobilspillet knuser Candy Crush og feier Tinder av banen.

Pokémon Go

GOTTA CATCH'EM ALL: Pokémon Go tilbyr en «forbedret virkelighet» der spillerens vante omgivelser fylles opp med fantasimonstre. På bildet spiller en kvinne mens hun kjører, noe som ikke anbefales.

Foto: SOPHIA KEMBOWSKI / Afp

Mobilspillet Pokemon Go har på få dager tatt over verden.

Appen, som bruker såkalt augmented reality (AR) til å la spillerne fange fantasifostre utplassert i den virkelige verden, har allerede rukket å bli en av tidenes mobilsuksesser, skriver Techcrunch.

Det til tross for at spillet så langt kun er offisielt lansert i USA, Australia og New Zealand.

Lastet ned over hele verden

Ivrige spillere har nemlig forlengst funnet måter å lure seg rundt de geografiske sperringene i Apple og Googles appbutikker, og i Norge er allerede Pokemon-jakten i full gang.

Tall fra analyseselskapet SimilarWeb viser at norske monsterjegere er i godt selskap.

Mandag denne uka gikk Pokémon Go forbi meldingstjenesten Twitter i antall daglige brukere. Nå bruker nærmere seks prosent av amerikanske Android-eiere appen på daglig basis.

Den populære datingappen Tinder måtte på sin side se seg slått allerede forrige uke, da Pokemon skjøt forbi i antall installasjoner på Android-telefoner.

Knuser rekorder på rekordtid

Mindre enn én uke etter at det ble sluppet, kan Pokémon Go trolig allerede kalle seg tidenes mobilspillsuksess.

Candy Crush har lenge har vært regnet som kongen av mobilspill, med 93 millioner daglige brukere på det meste.

Nå viser tall fra analyseselskapet SurveyMonkey at Pokémon Go allerede ser ut til å ha krav på tronen, med over 20 millioner daglige brukere i USA alene.

Et annet analysebyrå, SensorTower, har tall som viser at Pokémon-spillerne bruker mer tid på spillet enn de gjør på Facebook, selv om det fortsatt er milevis igjen til den sosiale kjempens 1,5 milliarder månedelige brukere.

Flere milepæler kan imidlertid være like rundt hjørnet: SurveyMonkey anslår at Pokémon Go vil gå forbi både Snapchat og Google Maps målt i antall daglige brukere i løpet av de neste par dagene.

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.