OVNSBAKT UER MED SPINATKREM OG STEKT BLOMKÅL
4 pers.
800 g uerfilet
200 g fersk spinat
1 ss smør
2 ss creme fraiche eller fløte
1/2 blomkålhode
50 g spekeskinke
4 ss revet parmesan
olivenolje og smør til steking
salt og kvernet pepper
Kok spinaten i lettsaltet vann i 2 minutter. Ta spinaten opp av det kokende vannet og legg den rett over i kaldt vann.
Da bevarer du den fine grønnfargen. Press ut vannet og kjør spinaten til en glatt pure i en hurtigmikser sammen med creme fraiche.
Varm spinatkremen rett før servering og visp inn smør, salt og pepper.
Del fisken i 4 jevne stykker og legg dem på et stekebrett. Drypp over litt olivenolje og krydre lett med salt og pepper.
Bak fisken ved 150 grader i 10-12 minutter.
Del blomkålen i små buketter og skjær spekeskinken i små biter. Stek det i smør til blomkålen er gyllen og knapt mør.Krydre med litt salt og pepper.
Anrett spinatkremen, bakt uer, blomkål og skinke pent på tallerkener, topp med revet parmesan.
Server med kokte poteter delt i store biter og vendt i olivenolje og gjerne et par dråper sitronsaft.
Tips:
Annen fisk som fersk kolje, isgalt, tosk, laks og ørret kan også brukes i denne retten.
Hvis skinnet er skrapet for skjell kan det godt sitte på når du baker fisken.
Skinnet er enkelt å dra av når fisken er ferdig.
Hvis du vil saltbake ueren gjør du på følgene måte: Skrap skinnet og dekk det med grovt salt.
Bak i ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Skrap vekk saltet og dra av skinnet før servering.
Du kan erstatte fersk spinat med frossen. Tin den, klem ut vannet og gjør på samme måte.
Se Kokke-Lise lage ovnsbakt uer
og