Grillet laks.
Fisk egner seg like godt som kjøtt på grillen. Og i fiskesesongen er det ingenting som smaker bedre enn selvfisket ørret med grillede nypoteter og en liten klatt rømme.
- Fete fisker er best til grilling, men man kan grille all slags fisk. Selv forretrekker jeg ørret, laks eller makrell på grillen, sier Even Nordahl, sjefskonsulent i Opplysningskontoret for kjøtt.
- Makrellen må være fersk. Dessuten er små fjellørret ypperlig på grillen, sier han.
Imponer naboen
Sjømat på grillspyd.
Å imponere både familie og venner med en lekker fiskemiddag rett fra grillen er ingen kunst. Det er viktig at fisken ikke er for stor. Da blir den brent før den er skikkelig gjennomstekt.
- Store fisker detter fra hverandre før de er ferdige. En fisk på rundt 500 gram er perfekt, sier grilleksperten.
- Fisken må ha skinn. Dessuten må den pensles før den legges på grillen. Bland litt olje, salt og pepper, foreslår Nordahl.
Fersk basilikum
I buken på fisken har du litt snittet purreløk og frisk, oppkuttet basilikum. Det setter en deilig smak på fisken.
- I tillegg kan du legge noen blåskjell i folie på grillen og la dem dampe i hvitvin.
Grillede grønnsaker
Tradisjonelle norske grønnsaker egner seg også ypperlig på grillen. Både neper, reddiker, blomkål og nypotet smaker vidunderlig. Ha grønnsakene i folie sammen med en klatt smør, salt, pepper og litt olje. Steiketiden er om lag 20 minutter.
Serveres med en klatt rømme!