Dette trenger du:
1/2 liter yoghyrt naturell
3 dl vann
50 gram sukker
150 gram rips
150 gram med diverse bær
(jordbær, moreller, kirsebær og bringebær)
Dette gjør du:
Dagen i forveien legger du yoghurten i et silklede, en sil eller dørslag.
Yoghurten vil da gi fra seg en del væske over natten, og den vil bli tykkere. Du oppbevarer den i kjøleskap.
Bærblanding:
Kok opp vann med sukker og 155 gram rips. Trekk den til side og sil væsken etter 10 minutter. Vesken som blir igjen, skal deretter kokes ned til 1/3.
Hell væsken/sirupen over i en bolle og sett til kjøling.
Dagen etter blander du sirupen med yoghurten, og vips - så har du laget din egen ripsyoghurt!
Tilsett friske bær i yoghurten og du vil sanke ros fra dine pikinik-deltakere - og ikke minst, få en frisk og sunn start på dagen.
Hilsen Ove