Matprogrammer i nett-tv

Br. serie. Ein kokk og ein krydderekspert dreg verda rundt for å lære korleis dei kan nytte krydder på den beste måten når dei kjem heim att. I Mexico veit folk at chili er like forskjellige og komplekse som vin, og på ein marknad finn dei to britane 150 ulike chilivariantar. På kjøkkenet lagar dei ei fersk og mild chili-fiskestuing, røykt svin og salat. Til dessert, chili-sjokoladekake med tequila og salt. (Spice Trip: Mexico/Chilli ) (1:6)
Svensk matserie. Den blide tv-kokken reiser rundt til populære ferieperler i Sverige og lager sommermat. Hun gir oss tips som setter en spiss på maten, enten det er på campingplassen, i havnen, i kolonihagen eller på festival. Først ut er havnen i Västervik, der hun komponerer en helt ny sildesalat, lager en enkel bruchetta og disker opp med sitron og salvie-is. Dessuten blir det fransk fiskesuppe i havnen (1:5)
Ingrid Espelid var husstellæreren som ble pionér på å lære nordmenn om kosthold og matlaging. For NRK ble hun formidleren som kunne snakke til alle seere, og i år fyller hun 90 år. Vi oppsummerer med diverse klipp en karriere som begynte på 1950-tallet og varte i førti år.

Nyhetsbrev fra NRK Mat

Meld deg på NRK Mats ukentlige nyhetsbrev. Vi sender deg spennende oppskrifter og gode mattips på e-post.

Kontakt oss!

Har du kommentarer eller spørsmål om innholdet på sidene våre? Send gjerne en epost til mat@nrk.no