NRK Meny
Normal

Øl i mat er faktisk godt!

Lise Finckenhagen svarte deg i live-nettmøte om mat. Sammen med henne stilte også Espen Smith, som er ølekspert.

Espen Smith og Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Les matekspertenes svar!  

Se nettmøtet i video

Uten mat og drikke, duger helten ikke! Derfor får du hjelp!

Er det noe du lurer på når det gjelder mat, og ikke minst drikke til maten? Da får du sjansen til å få proff-hjelp her.

Spør og du får svar

Det var mange som lurte på hvordan man bruker øl i mat, en leser spurte om dette:

- Finnes det ikke noe norsk øl som er bra nok til å bruke i maten?

Espen Smith svarte:

-Du kan selvfølgelig bruke norske alternativer, men velg da typer som bayer, bokk og mørk lager, klassisk. Vi har også mange gode alternativer hos de norske mikrobryggeriene, som etterhvert også er godt representert på lokale kolonialer.

Lise var også med og svarte på spørsmål om oljer og gav tips til gode fredags retter.

- Bak store poteter i ovn og skrap ut alt potetmassen med en skje. Bland inn litt smør, stekt chorizopølse i terninger, mais, hakket salvie, salt og pepper. Ha alt fyllet tilbake i potetskinnene og topp med revet ost, blandet med litt rømme. Gratiner i ovn. Mektig, men knallgodt!!!