NRK Meny
Normal

Øl i mat er faktisk godt!

Lise Finckenhagen svarte deg i live-nettmøte om mat. Sammen med henne stilte også Espen Smith, som er ølekspert.

Espen Smith og Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Les matekspertenes svar!  

Se nettmøtet i video

Uten mat og drikke, duger helten ikke! Derfor får du hjelp!

Er det noe du lurer på når det gjelder mat, og ikke minst drikke til maten? Da får du sjansen til å få proff-hjelp her.

Spør og du får svar

Det var mange som lurte på hvordan man bruker øl i mat, en leser spurte om dette:

- Finnes det ikke noe norsk øl som er bra nok til å bruke i maten?

Espen Smith svarte:

-Du kan selvfølgelig bruke norske alternativer, men velg da typer som bayer, bokk og mørk lager, klassisk. Vi har også mange gode alternativer hos de norske mikrobryggeriene, som etterhvert også er godt representert på lokale kolonialer.

Lise var også med og svarte på spørsmål om oljer og gav tips til gode fredags retter.

- Bak store poteter i ovn og skrap ut alt potetmassen med en skje. Bland inn litt smør, stekt chorizopølse i terninger, mais, hakket salvie, salt og pepper. Ha alt fyllet tilbake i potetskinnene og topp med revet ost, blandet med litt rømme. Gratiner i ovn. Mektig, men knallgodt!!!

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP