Her er Obamas tre råd til presidentkandidat Kanye West

Kanye West vil bli USAs president i 2020. Sittende president Barack Obama benyttet anledningen til å øse av sin erfaring.

President Barack Obama gjorde narr av Kanye Wests uttalte president-ambisjoner da han talte under et innsamlingsarrangement for Demokratene.

GA RÅD: Obama hadde fått med seg at Kanye West vil stille i presidentvalget i 2020, og delte villig av sine erfaringer.

Obamas råd til rapperen kom i forbindelse med en tale under et innsamlingsarrangement for Demokratene lørdag.

– Kanye vil lede kongressen

Under MTV Video Music Awards i august erklærte Kanye West at han ville stille som presidentkandidat ved valget i 2020.

Rapperen skulle opptre på samme arrangement senere på kvelden, og presidenten viste tydelig at han hadde fått med seg Wests ambisjoner.

– Litt senere skal dere få høre fra en fyr jeg hører har snakket om å begi seg ut på en mulig politisk karriere, sa Obama innledningsvis.

– Kanye tenker på å stille som leder for Representantenes hus. Kunne ikke blitt rarere, fortsatte han, med klar henvisning til kaoset rundt Republikanernes lederskifte.

Ga tre råd

Men først og fremst ville Obama dele sine erfaringer fra politikken med den håpefulle presidentkandidaten.

– Først må du bruke mye tid på å forholde deg til rare folk som oppfører seg som om de er deltakere i et reality-program.

West er gift med realitystjerne Kim Kardashian, og har selv dukket opp flere ganger i serien «Keeping Up With The Kardashians».

– Det andre viktige tipset: Å si at du har en «Beautiful Dark Twisted Fantasy» er det som er kjent som «ikke på budskap» innen politikken. Du kan ikke si sånt. Mange har mistet kongressetene sine for å si sånne ting, vitset Obama.

«My Beautiful Dark Twisted Fantasy» er Wests femte studioalbum, sluppet i 2010.

– Og nummer tre: Tror du virkelig dette landet kommer til å velge en svart fyr fra Sør-Chicago med et rart navn som USAs president? Det er galskap. Det er «cray», sa Obama, som selv bodde i Sør-Chicago frem til han ble valgt inn i Senatet i 2004.

Kulturstrøm

 • Bolsonaro-videoer fjernet fra nett

  To videoer er fjernet fra Brasils president Jair Bolsonaros kontoer på Facebook, Instragram og Twitter. Grunnen er at innholdet stred mot helseinformasjon gitt av myndighetene og utsetter folk for større risiko for å bli smittet.

 • Nederlenderne elsker Harstad

  Romanen «Max, Mischa & Tetoffensiven» av Johan Harstad kommer i et tiende opplag og nærmer seg et totalopplag på 30.000 bøker i Nederland, melder Gyldendal forlag. Boka ble også løftet fram i bokpanelet i det populære talkshowet DWDDs siste sending, som den beste boka bokpanelet hadde lest, og som perfekt karantenelesning.

  Bokpanelet i det nederlandske talk showet DWDD med Johan Harstads roman Max, Mischa og Tetoffensiven
  Foto: Johanne Jomisko de Figueiredo / Gyldendal
 • Virusbokforfatter sterkt kritisk

  Max Brooks, forfatteren av romanen «World War Z», som også ble en storfilm, sier USA har vært fullt rustet til å takle koronaepidemien, i programmet Fresh Air på NPR. Brooks er sterkt kritisk til hvor sen den føderale regjeringen har vært til å agere. Forfatteren mener også at hele pandemien kunne vært unngått, hvis Kinas myndigheter ikke hadde lagt lokk på virusutbruddet i starten. I «World War Z» kommer et virus fra Kina som gjør folk til zombier, og i arbeidet med flere bøker om smitte har Brookes gjort grundig research på smitteutbrudd og på USAs responsmuligheter.

  Filmplakaten til World War Z, med Brad Pitt
  Foto: UiP