Hopp til innhold

Eminem har det beste ordforrådet

I en analyse av sangtekstene til historiens 99 mestselgende artister, kommer det frem at hip hop-artistene, med Eminem på topp, har det beste ordforrådet av alle.

Eminem på scenen

BEST: Eminem bruker ifølge studien utført av nettstedet Musixmatch flest ord av verdens 99 mestselgende artister.

Foto: PIERRE ANDRIEU / Afp

Studien som ble gjennomført av nettstedet Musixmatch, har sett på de 100 sangene fra hver artist som inneholder flest ord, og kommet frem til at Eminem har det beste ordforrådet.

Hans 100 sanger inneholdt til sammen 8.818 ord, hvor hvert ellevte ord var unikt og ikke brukt to ganger.

Eminem skal også ha det høyeste gjennomsnittet med over tusen ord per sang.

Studien tok utgangspunkt i Wikipedias liste over de 99 mestselgende artistene i historien, spredd utover 25 ulike sjangre.

Rappere på topp

Bob Dylan

FEMTEPLASS: Bob Dylan kommer på femteplass i studien med 4.883 ord.

Foto: DEA / AP

Mens Eminem troner på topp følger Jay Z, Tupac Shakur og Kanye West på plassene bak med 6.899, 6.569 og 5.069 ord. Fire av de fem hip hop-artistene i studien inntar altså de fire første plassene.

På femteplass kommer Bob Dylan med 4.883 ord, en artist mange regner for å være den største tekstforfatteren.

På plass sju til ti finner vi Julio Iglesias, Andrea Bocelli, Celine Dion og B'z. Fire artister som ikke har engelsk som morsmål.

- Ingen rangering

Musixmatch skriver at denne studien ikke er en rangering av hvillken musiker som er best, men at den gir et interessant innblikk i arbeidet til verdens mestselgende artister og grupper.

– Dette gir oss et innblikk inn i sinnet til ulike låtskrivere. Noen skaper sterke følelser ved å bruke få ord, mens andre maler et bilde med tusen ord, skriver Musixmatch på nettsiden.

The Beatles i bunn

Kenny G

FÆRREST ORD: Jazzmusikeren Kenny G havner på sisteplass i studien med en bruk av «kun» 893 ord i sine topp 100 sanger med flest ord.

Foto: John Shearer / Ap

Verdens mestselgende muskkkgruppe, The Beatles, kommer på en 76. plass i studien med en bruk av «kun» 1.872 ord.

Gjennomsnittet ligger på 2.677 ord, og 40 av de 93 artistene i studien befinner seg innenfor 400 ord av dette.

Artisten med det minste ordforrådet er jazzmusikeren Kenny G, med 893 ord.

Bruce Springsteen, The Who, The Beach Boys, Def Leppard, Chicago, Journey og The Doors ga ikke Musixmatch tillatelse til å bruke sangtekstene deres og er derfor ekskludert i studien.

Musixmatch har tidligere utført en lignende studie som kun tar for seg ordforrådet brukt i hip hop-musikk.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.