Kanye West: – Jeg stiller i presidentvalget i 2020

En ruset Kanye West og en lettkledd Miley Cyrus stjal showet under MTV Video Music Awards natt til mandag. Se bilder og prisvinnere her.

APTOPIX 2015 MTV Video Music Awards - Show Kanye West
Foto: Matt Sayles / Ap

West ble heiet fram av sin gravide kone og realitystjerne Kim Kardashian da han tok scenen under prisutdelingen.

– Jeg har bestemt meg for å stille som presidentkandidat i 2020, brølte West inn i mikrofonen på slutten av en sprikende tale hvor han også innrømmet å ha røyket marihuana før han gikk på scenen.

Den overraskende beskjeden kom under takketalen etter at West hadde mottatt livstidsutmerkelsen MTV Video Vanguard.

– Jeg vil dø for kunst, for det jeg tror på, og jeg kommer ikke alltid til å være høflig, sa West.

Foruten Kanye West så Taylor Swift ut til å bli en av kveldens viktigste navn. Hun tok hjem prisen for beste popvideo med låten Bad Blood, som hun har laget sammen med Kendrick Lamar. Swift ble også tildelt prisen for beste kvinnelige musikkvideo med låten Blank Space.

Nicky Minaj vant prisen for beste hiphop-video med låten Anaconda.

Kulturstrøm

  • TikTok og Twitter i samtaler

    Den kinesiske videoappen TikTok skal være i samtaler med Twitter om et samarbeid, melder Wall Street Journal. Det skal dreie seg om tidlige forhandlinger om drift av appens amerikanske del etter at president Trump nektet TikTok å drive videre i USA.

  • TikTok saksøker Trump-regjeringa

    TikTok vil saksøke Trump-regjeringa for restriksjonane mot appen. Søksmålet kan kome alt tysdag, melder NPR, som siterer ei anonym kjelde som skal arbeide med søksmålet. TikTok mener vedtaket er i strid mot grunnlova fordi dei ikkje fekk uttale seg.