NRK Meny
Normal

Nytt Kiss-album på vei

Kiss er på vei i studio for å spille inn et nytt album.

Paul Stanley

Paul Stanley på Koengen i Bergen. Nå er de aldrende rockerne på vei med nytt album.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Paul Stanley med norsk flagg

Paul Stanley og Kiss var i Norge i 2008. Kommer de nå tilbake?

Foto: Finn Håkon Rødland

Hele elleve år etter bandets siste studioalbum «Psycho Circus», kan det se ut til at sminkerockerne i Kiss kan være på vei ut med nytt materiale. Bandet har de siste årene stort sett bedrevet tiden med en nærmest evigvarende avskjedsturné, som var innom Oslo og Bergen i fjor.

Slutt på avskjeden

Det har lenge vært kjent at Kiss planlegger å lage ny musikk, stikk i stred med hva de tidligere har sagt . Så nå kan det altså se ut til at det er slutt på avskjeden.

Se i nett-tv: Lydverket spesial - pengemaskinen Kiss

I dag er det kun Gene Simmons og Paul Stanley igjen av den originale bandbesetningen i Kiss. Og det er også disse to som stort sett har skrevet materialet til den kommende plata, i tillegg til gitarist Tommy Thayer.

Spiller inn på gamlemåten

I en artikkel i MyPark Magazine , der gruppa for øvrig skryter av at den kvinnelige fansen fortsatt er like gale etter dem, hevdes det at den nye plata vil bli spilt inn denne våren.

Og til New York Post sier Paul Stanley at det kommende albumet vil bli spilt inn på gamlemåten.

- Dette er et ekte Kiss-album på alle måter. Vi spiller det inn analogt, ikke digitalt – og skriver alt sjøl, sier Stanley til avisa.

13 låter

Avisa hevder forøvrig at rockeren Stanley (57), venter sitt neste barn med kona Erin, hvert øyeblikk.

Den nye plata skal, i følge nettstedet Brave Words & Bloody Knuckles inneholde 13 låter; ni skrevet av Paul Stanley, tre av Gene Simmons og én av Tommy Thayer. Paul Stanley vil stå som produsent.