Hopp til innhold

Stanley og Brightman i norsk duett

Da Sarah Brightman skulle spille inn sitt første album på fem år inviterte hun Kiss-vokalist Paul Stanley til å synge en norsk duett.

Paul Stanley, Kiss

Vanligvis er han vokalist i tungrockbandet Kiss, men nå er han med på plata til operastjernen Sarah Brightman.

Foto: Promo

Sissel Kyrkjebø og Espen Lind sammen Spellemannsprisen for 2002

Sissel Kyrkjebø og Espen Lind sang sangen sammen på Spellemannprisen i 2002.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Du kan kalle det hva du vil, men mange Kiss-fans vil trolig rynke på nesa av vokalist Paul Stanleys siste prosjekt. Den aldrende rockeren som trolig er på vei til Norge med bandet sitt  ble invitert til å være med på det siste albumet til Sarah Brightman, som musikalsk ligger lysår unna det Stanley driver med til daglig.

- Åpenbare likheter

- Dette samarbeidet er både usannsynlig og sannsynlig, sier Brightman til  Billboard  om samarbeidet på duetten «I Will Be With You (Where the Lost Ones Go)».

Sara Brightman, Symphony

Sara Brightmans nye album heter «Symphony» og har med den noe usannsynlige duettpartneren Paul Stanley på en låt skrevet av nordmenn.

Foto: Promo

- Likehetene mellom oss er åpenbart den teatralske siden ved musikken som vi begge har. Det interessante er at både rock og klassisk musikk har en dramatisk side ved seg som er ganske lik, sier hun videre.

Norske låtskrivere

Og ikke nok med det; det er norske låtskriver som trolig vil få mye av inntektene fra utgivelsen. For sangen er opprinnelig skrevet av Espen Lind, Amund Bjørklund og Magnus Rostadmo, og var første gang å høre på Sissel Kyrkjebøs album «All good things». I tillegg var den også var på Espen Linds «This is pop music».

Brightman har også tidligere gitt ut en singelversjon av låta der Chris Tomphson er med som sanger, men for albumversjonen valgte hun altså Paul Standley.

Ville gjøre noe annerledes

Albumet til Brightman har fått tittelen «Symphony» og sangeren samarbeider med flere andre artister som Andrea Bocelli og den spanske sangeren Fernando Lima.

- Jeg hadde lyst til å ta noen skritt bakover og gjøre noe litt annerledes. Det tar selvsagt litt tid, sier hun om plata som er den første fra henne på fem år.

- Av og til må du begynne på nytt og lage noe helt nytt.

Plata er spilt inn i Tyskland og produsert av Frank Peterson. 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober