Hopp til innhold

Moren til Michael Jackson saksøker konsertarrangør for milliarder

Nok en gang er livet til avdøde Michael Jackson i søkelyset i en ny rettssak. I dag startet rettssaken mot konsertarrangøren AEG som beskyldes for å ha ansatt legen Conrad Murray.

Katherine Jackson ankommer retten i Los Angeles

Michael Jacksons mor, Katherine Jackson ankommer retten i Los Angeles i dag.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

ALVORLIGE ANKLAGER: Popstjernen Michael Jackson ble ved flere anledninger anklaget for seksuelle overgrep mot mindreårige, sist i dokumentaren "Leaving Neverland". Han ble aldri dømt.

Popkongen Michael Jackson ble funnet død 25. juni 2009, etter å ha tatt en overdose av det beroligende middelet propofol.

Foto: Scanpix

Det er moren til Michael Jackson, Katherine Jackson som har gått til sak mot det store selskapet, som den avdøde popkongens familie hevder behandlet ham dårlig før hans død i 2009.

Jackson-familien viser til at konsertarrangøren ansatte legen Conrad Murray, som tidligere er blitt funnet skyldig i uaktsomt drap.

– Dette blir ikke lett for forsvaret. E-postene som bekrefter at de ansatte Murray er skadelige for dem. De legger press på Murray for å få ham til å vitne, sier Michael Jacksons tidligere advokat Thomas Mesereau til Reuters.

(Artikkelen fortsetter)

– Jeg tror det blir en oppoverbakke for forsvaret. Sympatien kommer til å ligge hos Katherine Jackson og Michael's barn, sier Michael Jacksons tidligere advokat, Thomas Mesereau.

SE VIDEO: Michael Jacksons tidligere advokat Thomas Mesereau mener forsvaret ligger tynt an.

AEG: Hadde ikke kontrakt med Murray

AEG Live på sin side viser til at Murray ikke formelt hadde undertegnet noen arbeidskontrakt med dem.

Det var AEG Live som sto for den store «This Is It»-turneen som Michael Jackson var i ferd med å øve til da han gikk bort.

Advokater for Katherine Jackson (82) holdt mandag amerikansk tid åpningsinnlegget i saken for en domstol i Los Angeles.

Da Jackson tok en overdose av propofol som Murray hadde forskrevet, var han i gang med prøvene til en serie på 50 konserter i London.

Katherine Jackson hevder at AEG presset sønnen for hardt til å øve på opptredenene som skulle gi karrieren hans en ny start.

– Vil bli vanskelig å vinne

Kjendisnettstedet TMZ spår at det vil bli svært vanskelig for Katherine Jackson og Michael Jacksons tre barn å vinne den nye rettssaken.

– En årsak til dette er at Michael var pasient hos Conrad Murray før AEG kom inn i bildet, skriver nettstedet.

Conrad Murray i retten

Conrad Murray er dømt for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Stjernen hadde også gått fra lege til lege og fått resepter på propofol i godt over et tiår. Og Jackson fortalte aldri AEGs folk om at dr. Murray «fôret» ham med slike tabletter nesten hver kveld i to måneder, heter det videre på TMZ.

Berømte navn som Diana Ross, Prince, Spike Lee og Quincy Jones står på vitnelisten, skriver Los Angeles Times.

Rettssaken forventes å vare tre-fire måneder.

Michael Jackson ble funnet død 25. juni 2009, etter å ha tatt en overdose av det beroligende middelet propofol.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters