NRK Nyheter må kutte

Nyhetsdivisjonen i NRK må kutte mellom 16 og 17 millioner kroner på neste års budsjett.

Dagsnytt

NRKs nyhetsavdeling må kutte. Foreløpig er det uklart hvor mange stillinger som skal bort.

Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland

NRKs Nyhetsdivisjon må kutte budsjettet for 2016 med 16–17 millioner kroner sammenlignet med inneværende år, sier NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.

De ansatte ble opplyst om kuttplanene på et allmøte i ettermiddag. Bakgrunnen er at NRKs Nyhetsdivisjon har kutt med seg fra 2015-budsjettet som ikke er tatt. I tillegg møter man nye effektiviseringskrav for 2016.

Vil unngå å ramme tilbudet

Alexandra Beverfjord

NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord varsler kutt i NRKs nyhetsavdeling.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

– Vi har ennå ikke eksakt oversikt over hvor mange stillinger Nyhetsdivisjonen skal ned, men vi begynner nå arbeidet med å se på ulike forslag. Det er altså ikke utredet eller besluttet hvor mange stillinger vi skal ned – eller hvor i organisasjonen kuttene skal tas, sier Beverfjord.

Beverfjord sier at ledelsen kommer til å lete etter kutt som i minst mulig grad rammer journalistikken og innholdet ut til publikum. Hun sier at de vil prøve å komme frem til frivillige ordninger ved nedbemanning.

– Vår jobb er å levere det beste nyhetsinnholdet til publikum der de er – og det er viktig for oss å levere et godt tilbud både på TV, radio og online. Det er like viktig for oss å opprettholde vår posisjon på TV og radio som det er å nå nye brukere digitalt, sier hun.

Vil informere

Selv om situasjonen blir strammere for Nyhetsdivisjonen i 2016, mener Beverfjord dette er håndterbart.

– Vi kommer til å ha en tett dialog med de tillitsvalgte underveis i arbeidet. Vi kommer også til å gi mest mulig informasjon tidlig til medarbeiderne, sier hun.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sa i oktober at NRK må kutte mellom 100 og 150 millioner kroner . Regjeringen har foreslått å øke NRK-lisensen med 25 kroner neste år, noe som er lavere enn pris- og lønnsveksten.

Om kort tid blir det klart om denne lisensøkningen blir stående etter at regjeringspartiene og støttepartiene har forhandlet ferdig statsbudsjettet for 2016.

Les også: Aller Media og Dagbladet må kutte 110 millioner

Kulturstrøm

  • Rivera døydde av drukning

    Obduksjonen av den amerikanske Glee-stjerna Naya Rivera viser at ho døydde av drukning, melder Reuters. Styresmaktene har konkludert med at drukninga skuldast ei ulukke med båt på Piru-innsjøen ved Los Angeles.

  • Lager et eget kart for kystkulturen

    Et eget kystkulturkart skal sørge for at viktig historien ikke går i glemmeboka hos nye generasjoner. I Risør har alltid trebåtbygging og kystkultur stått sterkt: