Aller Media og Dagbladet må kutte 110 millioner

De ansatte har fått beskjed om at kostnadene må reduseres med hele 110 millioner kroner innen oktober 2016. Dagbladet kan måtte kutte 39 årsverk.

Aller-blader

Se og Hør, KK og Allers er blant bladene i Aller Medias portefølje. Fra 2013 eier Aller også Dagbladet.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Kuttene innebærer at opp mot 65 årsverk skal bort i Aller Medias selskaper, skriver Dagens Næringsliv og medier24.com.

Aller Media eier blant annet Dagbladet, Se og Hør, KK, Allers og nettportalen Sol.

DN skriver at omsetningen til Aller Media var på 1,9 milliarder kroner i siste regnskapsår, og at driften gikk med et underskudd på 83 millioner kroner.

Ifølge medier24.com må Dagbladet kutte opptil 39 årsverk.

De ansatte ble informert om planene på et allmøte klokka 14.00, forteller hovedtillitsvalgt for journalistene i Aller, Tone Rudberg.

– Det som er kommunisert, er at det skal kuttes 110 mill i Aller Media, Dagbladet og Dagbladet Medialab. Det innebærer at de regner med å måtte kutte mellom 45 og 65 årsverk fordelt på de tre virksomhetene, forteller Rudberg.

Nå skal ledelsen og tillitsvalgte forhandle om sluttpakkeordninger. Dersom ikke mange nok tar frivillig sluttpakke, kan det bli snakk om oppsigelser. Kuttene skal være gjennomført innen oktober 2016.

Dette er på ingen måte første gang Aller Media må kutte hardt. I april i fjor måtte 50 årsverk fjernes da konsernet måtte redusere kostnadene med 80-90 millioner kroner. I mars i år varslet konsernet nye kutt i størrelsesorden 70-80 millioner

Kulturstrøm