Aurora får tittelsporet i ny Disney-storfilm

Den norske artisten står for filmmusikken i Tim Burtons nye film «Dumbo»

Dumbo trailer og Aurora Aksnes

DISNEY: Den norske artisten Aurora skal ha tittelsporet på Disney-filmen «Dumbo».

Foto: Skjermdump fra Tim Burtons «Dumbo» / Jon Olav Nesvold/NTB scanpix

Det bekrefter Kim Paulsen i Auroras plateselskap Petroleum Records overfor NRK.

Aurora selv forteller til NRK på SMS at hun fikk sjansen til å spille inn sangen under turneen i Brasil.

– Jeg fikk vite at jeg måtte besøke et studio for å spille inn en sang som kanskje kunne bli brukt i en trailer. Jeg har alltid vært veldig glad i lille Dumbo, så det var veldig fint.

Publiserte trailer i dag

Tim Burton

Tim Burton skal regissere en ny versjon av Disney-klassikeren «Dumbo».

Foto: PEDRO PARDO / AFP

Tim Burton er en internasjonal stjerneregissør som står bak en rekke storfilmer som «Edward Saksehånd», «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Alice i eventyrland».

I mars kommer hans neste, en ny versjon av Disney-klassikeren fra 1941 - «Dumbo», om elefanten som kan fly.

Disney publiserte den første traileren til filmen onsdag, hvor Auroras sang er med:

Laster Twitter-innhold

Aurora synger «Baby Mine»

Det er nå kjent at den norske artisten Aurora Aksnes har fått tittelsporet på filmen, og sangen hun synger er «Baby Mine».

Sangen ble opprinnelig sunget av Betty Noyes i filmen fra 1941, og er skrevet av Frank Churchill og Ned Washington.

I filmen er det Dumbos mor som synger vuggesangen mens hun gynger elefantbabyen sin i snabelen.

Sangen ble nominert til en Oscar i 1942, men vant ikke.

Den er senere gjort kjent i en rekke andre versjoner, blant annet av Bette Midler i filmen «Beaches», eller «Venner for livet», i 1988.

Internasjonal suksess

21-åringen har også tidligere fått stor internasjonal oppmerksomhet - først da hun fikk offentlig skryt fra den amerikanske artisten Katy Perry i 2015.

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes har tidligere gjort seg kjent i utlandet, blant annet gjennom en reklamefilm for varehuskjeden John Lewis i Storbritannia.

Foto: Vilde Aurora Drevland/NRK

Ikke lenge etter fikk også britene øynene opp for stjerneskuddet fra Os i Hordaland, da hun sang Oasis-coveren «Half the World Away» i en påkostet reklamefilm for varehuskjeden John Lewis.

Filmkritiker i NRK, Birger Vestmo, sier interessen fra Disney er et bevis på posisjonen Aurora er i ferd med å opparbeide seg internasjonalt.

Disney er verdens største filmsselskap, og leker ikke butikk når de velger hvilke krefter de knytter til seg, spesielt ikke når de lager en spillefilm basert på en av deres mest kjente og kjære tegnefilmklassikere.

Birger Vestmo

Birger Vestmo sier Disneys interesse er utelukkende positivt for Auroras videre karriere.

Foto: Nyhetsspiller

Vestmo tror Auroras stemme har særegne kvaliteter som vil gjøre den lett identifiserbar for publikum.

Han legger til at hun også sang i traileren til «Alien: Covenant» i 2016, da med en cover av Nat King Coles «Nature Boy».

– Så det er åpenbart at Hollywood har åpnet dørene (og ørene) for henne. Dette er utelukkende positivt for Auroras videre karriere!

Colin Farrell og Danny DeVito med

Flere kjente navn er med i den nye versjonen av historien om den flyvende elefanten. I traileren som ble sluppet i dag, får man blant annet se kjente skuespillere som Colin Farrell, Michael Keaton og Danny DeVito.

DeVito spiller sirkuseier Max Medici som verver en tidligere sirkusstjerne - Holt Farrier, spilt av Colin Farrell, og hans barn Milly, spilt av Nico Parker, og Joe, spilt av Finley Hobbins - til å ta seg av den nyfødte elefanten med de store ørene, skriver filmnettstedet IMDb.

Filmen handler om et sirkus som sliter, men som gjør et utrolig comeback når de oppdager at den lille elefanten kan fly. I det nye sirkuset gjør Dumbo suksess sammen med luftakrobat Colette Merchant, spilt av Eva Green.

Til Norge 29. mars

«Dumbo» er én av mange Disney-klassikere som kommer i ny drakt i tida framover.

Foreløpig har de hatt suksess med nypremierer på «Askepott», «Maleficent», «Jungelboken» og «Skjønnheten og Udyret».

«Dumbo» får norsk kinopremiere 29. mars 2019.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Bond klar for Sæbø?

  Sæbø i Ørsta skal være klar for innspillingen av en ny James Bond film, melder TV 2. Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har ankommet sunnmørsbygda. Pinewood er kjent som innspillingsstudio for James Bond-produksjonene. Flere uavhengige kilder bekrefter overfor TV 2 at disse er engasjert i Bond-opptak de nærmeste dagene. I følge kanalen har produksjonen fått tillatelse til å stenge av Sæbø sentrum tirsdag og onsdag.

  James Bond filminnspilling Sæbø
  Foto: Rune Sæbønes/Møre Nytt
 • Diop fikk pris

  Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

 • Palme d'Or til Bong Joon-ho

  Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

  X02520
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters