NRK Meny
Normal

Norske artister med Japan-låt

Et stjernelag av norske artister har laget låten «The Earth Is Trembling» til støtte for Japan. Trine Rein og Margrete Wam Solvang holder i samarbeid med Røde Kors støttekonsert i kveld.

Trine Rein

Trine Rein, her på scenen under finalen av Melodi Grand Prix i 2006, har hatt store deler av sin karriere i Japan.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

trine Rein

Trine Rein ønsker å vise sin solidaritet med de jordskjelv- og tsunamirammede i Japan.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Christian Ringnes

Finansmann Christian Ringnes stiller Folketeateret til disposisjon for støttekonserten.

Foto: Monster/NRK
D'Sound

Simone Larsen og Jonny Sjo i D'Sound ønsker å bidra på støttekonserten for Japan.

Foto: Promo
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag slippes den nyskrevne singelen «The Earth Is Trembling», som er tilegnet ofrene for jordskjelvet og tsunamien i Japan.

Trine Rein tok intiativ til prosjektet og har fått med seg et kobbel av norske artister.

A1, Hanne Sørvaag, Tony Mills (TNT), Maria Haukaas Mittet, Trine Rein, Åge Sten Nilsen, Nora Foss Al-Jabri, Torstein Sødal, Venke Knutson, Ovi, Knut Anders Sørum, Vidar Johnsen, Odd Renè Andersen og Mariann Aas Hansen er alle med på singelen.

Gis bort gratis

I kjølvannet av jordskjelvet og tsunamien som har rammet landet har Trine Rein sammen med Margrethe Wam Solvang funnet ut at de vil arrangere en støttekonsert mandag 21. mars i Folketeateret i Oslo.

Låten skal fremføres live under konserten. Den kan nå lastes ned gratis fra nettsiden Gift to Japan .

Artistene oppfordrer folk til å komme på konserten eller gi sitt bidrag til Røde Kors.

Vil vise solidaritet

- Trine Rein har hatt en god del av sin karriere i Japan, og vi ønsker å vise det japanske folket solidaritet og medmenneskelighet. Vi ønsker å vise at vi bryr oss og at vi har satt pris på å få spille i Japan, forteller Wam Solvang.

Trine Reins siste utgivelse er plata «Seeds of joy» og for tiden er hun ute på turnéen «Vilt & vakkert» med kjæresten Lars Monsen.

- Vi ønsker å lage en konsert med låter fra norske artister som har vært store i Japan og å gi noe tilbake. Det er jo en helt forferdelig tragedie som har rammet landet, sier Wam Solvang videre.

Flere vil bidra

Finansmannen Christian Ringnes, som eier Folketeateret i Oslo, låner ut sine lokaler gratis til konserten. Solvang og Rein har allerede fått med noen artister, som D’Sound og Hans Aaseth, med Hans Orkester.

Kjetil Bie skal hjelpe til med produksjonen og ordfører Fabian Stang skal også hjelpe til med å trekke i noen tråder. I tillegg vil artistorganisasjonene Gramart og Norges Artistforbund sender ut en e-post til sine medlemmer for å fortelle om arrangementet og oppfordre til å stille.

Ønsker ikke å fokusere på pengene

- Vi har kommet langt på vei med en masse arbeid hele helgen. Og folk er veldig positivt innspilt. Men i og med at Japan ikke er et u-land blir ikke dette noen typisk innsamlingskonsert, forteller Wam Solvang som er opptatt av å fokusere på medfølelse og medmenneskelighet framfor penger.

De har også fått med Røde Kors som støttespiller i å formidle overskuddet av konserten til hjelpearbeidet i Japan. Mange artister har allerede sagt at de ønsker å stille, dersom tidsplanen deres tilsier det, men arrangøren vil gjerne at band og musikere med tilknytning til Japan tar kontakt, om de ikke allerede har gjort det.

Da må de ringe Margrethe Wam Solvang på tlf. nr. 918 53 083.

Flere kulturnyheter