Snart klar for «Seeds of Joy»

20. september er Trine Rein klar med sitt fjerde studioalbum. Hadde det vært opp til henne hadde det kommet for ti år siden.

Trine Rein snart klar med «Seeds of Joy»

Trine Rein har ventet lenge på endelig å få gi ut et nytt album.

Foto: daWorks

Trine Rein vant Spellemannprisen for Årets Nykommer i 1994.

Trine Rein vant Spellemannprisen for Årets Nykommer i 1994.

Foto: Nordahl, Aleksander / Scanpix
Trine Rein: «Seeds of joy»

Trine Reins nye album «Seeds of joy».

Foto: daWorks
Trine Rein under delfinalen i Alta i 2006.

Trine Rein under delfinalen i Melodi Grand Prix i Alta i 2006.

Foto: Jørn Losvar / SCANPIX, Losvar, Jørn

Trine Rein - Nesodden-jenta som slo gjennom med «Just missed the train» fra plata «Finders Keepers» i 1993, er klar med sitt første album på 12 år.

Debutalbumet hennes solgte over 600.000 eksemplarer på internasjonal basis. Siden ble det to album til - «Beneath My Skin» i 1996 og «To Find The Truth» i 1998. Siden har det blant annet blitt diverse show og deltagelse i Melodi Grand Prix to ganger - i 2006 og i 2007.

- Har startet flere ganger

Men det er ikke sånn at hun bare nå nylig har fått lyst til å gi ut plate igjen.

- Det var noe jeg har ønsket helt siden siste plate, med et lite opphold - for å finne ut om det var dette jeg ville gjøre, forteller Trine Rein.

- Jeg har startet på denne plata flere ganger. Men det skulle gå ti år til før det blei et produkt av det. For meg har dette vært sterkt ønsket, men har ikke fått det til av både økonomiske og mange andre grunner.

Siden albumet «To Find The Truth» har hun blant annet gitt ut samlealbumet «The very best of Trine Rein», som kom i forbindelse med at hun var med i sommershowet «Beat it» i Tønsberg.

- Har skrevet mange låter

Hele tiden har hun skrevet låter, men føler at det først nå er bra nok til å gi ut.

- Jeg har ikke hatt disse låtene i skuffen. Jeg har skrevet mange låter, men ingen av dem har endt opp på dette albumet. Disse låtene har jeg skrevet sammen med produsentene, men de inneholder jo også erfaringer fra de siste 12 årene.

Plata har fått tittelen «Seeds of Joy» og er blitt spilt inn i studioet White Room i Asker, i samarbeid med Bernt Rune Stray, Bjørn Erik Pedersen og Hans Petter Aaserud.

I tillegg til to coverlåter inneholder albumet ni nyskrevne sanger som skal befinne seg i krysningspunktet mellom pop og Nashville – eller «american mainstream» som det kalles.

Ser for seg gleden

Nå gleder hun seg til å igjen komme ut og spille for folk.

- Jeg ser jo for meg gleden ved å stå på scenen og synge eget materiale og komme ut på veien igjen med mitt eget prosjekt. Jeg har vært med i mange andres prosjekter, og da er man hele tiden litt prisgitt hva andre mener og synes om ting. Men nå blir det mitt og det er skikkelig motiverende, forteller Rein.

I første omgang skal hun ut på turné med sin mye omtalte villmarks-kjærste – Lars Monsen. Men hun håper også på å kunne reise ut alene.

- Jeg håper jo det blir en egen turné med band, men alt er prisgitt suksess. Men først nå fokuserer vi på vår felles turné. Hun kan ikke understreke nok betydningen Monsen har hatt i at hun nå er klar med sitt fjerde album.

- Han har vært en helt uvurderlig støtte og inspirasjonskilde. Han forventer det beste og intet mindre, rett og slett. Han har hatt klokketro på meg hele tiden, helt siden vi traff hverandre.

Tilbake til Japan?

- Bokbransjen og musikkbransjen har veldig mange fellesnevnere og det har gitt meg noen ideer, mener Rein.

Ved siden av oss nordmenn var det spesielt det japanske publikummet som trykket henne til sitt bryst da hennes popularitet var aller størst. Hun blir glad om japanerne igjen vil ha henne tilbake.

- Jeg har endelig skjønt at sushi er strålende mat, men en tur til Japan tar jeg bare som en stor bonus. Jeg hører stadig vekk fra fansen i Japan, men det er tydelig at det fortsatt er interesse der, forteller Trine Rein.

«Seeds of Joy» kommer i butikkene 20. september og 6. oktober legger Rein og Monsen ut på turné.

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm