Hopp til innhold

Her er kandidatene

Seks bøker er nominert til P2-lytternes romanpris.

Beate Grimsrud. Foto: Scanpix

Nominert til P2-lytternes romanpris: Beate Grimsrud

Foto: Tore-Andrè Baardsen / SCANPIX

Hvilken av de følgende seks bøkene er årets beste roman? Det skal et eget lytterpanel avgjøre lørdag 9. februar.

Årets kandidater

Izzet Celasin: Svart himmel, svart hav

Beate Grimsrud: Søvnens lekkasje

Heidi Marie Kriznik: Bokanmeldelse: Borte en vinter

Erik Bakken Olafsen: Turisten

Stig Sæterbakken: Usynlige hender

Carl Frode Tiller: Innsirkling

Bøkene er plukket ut av en fagjury bestående av medlemmer i NRKs litteraturredaksjon. Lytterjuryen blir kontaktet i disse dager. Den skal bestå av leseglade lyttere fra det ganske land som kommer til Oslo en helg i februar for å diskutere bøkene.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av romanprisen, som nå arrangeres for ellevte gang, er blant andre Kjartan Fløgstad, Sigmund Løvåsen, Hanne Ørstavik og Karl Ove Knausgård. Carl Frode Tiller mottok prisen for sin debutbok "Skråninga" som kom i 2001. Han er dermed den første som har sjansen til å bli tildelt P2-lytternes romanpris to ganger.

 

 

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.