Hopp til innhold

Her er kandidatene

Seks bøker er nominert til P2-lytternes romanpris.

Beate Grimsrud. Foto: Scanpix

Nominert til P2-lytternes romanpris: Beate Grimsrud

Foto: Tore-Andrè Baardsen / SCANPIX

Hvilken av de følgende seks bøkene er årets beste roman? Det skal et eget lytterpanel avgjøre lørdag 9. februar.

Årets kandidater

Izzet Celasin: Svart himmel, svart hav

Beate Grimsrud: Søvnens lekkasje

Heidi Marie Kriznik: Bokanmeldelse: Borte en vinter

Erik Bakken Olafsen: Turisten

Stig Sæterbakken: Usynlige hender

Carl Frode Tiller: Innsirkling

Bøkene er plukket ut av en fagjury bestående av medlemmer i NRKs litteraturredaksjon. Lytterjuryen blir kontaktet i disse dager. Den skal bestå av leseglade lyttere fra det ganske land som kommer til Oslo en helg i februar for å diskutere bøkene.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av romanprisen, som nå arrangeres for ellevte gang, er blant andre Kjartan Fløgstad, Sigmund Løvåsen, Hanne Ørstavik og Karl Ove Knausgård. Carl Frode Tiller mottok prisen for sin debutbok "Skråninga" som kom i 2001. Han er dermed den første som har sjansen til å bli tildelt P2-lytternes romanpris to ganger.

 

 

Kulturstrøm

 • Roger Waters avlyser konserter i Polen

  Artisten Roger Waters har avlyst to konserter i Polen etter kritikk over hans holdninger til Russlands krig mot Ukraina, meldte polske medier lørdag.

  Waters skulle etter planen ha to konserter ved Tauron Arena i Krakow i april neste når.

  Byrådet i Krakow skulle i kommende uke stemme over om de ønsket Water til byen eller ei.

  Tidligere denne måneden skrev Waters et åpent brev til førstedamen i Ukraina, Olena Zelenska. Der han mener «ekstreme nasjonalister» i Ukraina har ført landet ut i krig. I tillegg har han kritisert vesten for å støtte Ukraina med våpen. Waters har også kritisert Nato som for å ha provosert Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

  Roger Waters skal ha to konserter i Norge i april neste år.

  Roger Waters i Chicago 26. juli 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP
 • Sir Elton John fikk medalje av president Biden

  Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag.

  – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John.

  Han fikk prisen etter en opptreden i Rosehagen i Det hvite hus fredag.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen «A Night When Hope and History Rhyme».

  Medaljen ble gitt som et symbol på å hedre arbeidet til Sir Elton John «for å ha beveget sjeler med sin mektige stemme og musikk. Et ikon og talsmann med mot», var noe av det som kom frem i begrunnelsen, skriver CNN.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen "A Night When Hope and History Rhyme", for å "feire musikkens samlende og helbredende kraft, feire livet og arbeidet til Sir Elton John og hedre de daglige historieskaperne. 22 september 2022
  Foto: ALEX WONG / AFP
 • Skuespiller Louise Fletcher er død

  Skuespiller Louise Fletcher døde fredag i sitt hjem i Frankrike. Hun ble 88 år gammel. Fletcher vant Oscar for rollen som sadistisk sykepleier i filmen «Gjøkeredet» i 1976, skriver Variety.