Her er kandidatene

Seks bøker er nominert til P2-lytternes romanpris.

Beate Grimsrud. Foto: Scanpix

Nominert til P2-lytternes romanpris: Beate Grimsrud

Foto: Tore-Andrè Baardsen / SCANPIX

Hvilken av de følgende seks bøkene er årets beste roman? Det skal et eget lytterpanel avgjøre lørdag 9. februar.

Årets kandidater

Izzet Celasin: Svart himmel, svart hav

Beate Grimsrud: Søvnens lekkasje

Heidi Marie Kriznik: Bokanmeldelse: Borte en vinter

Erik Bakken Olafsen: Turisten

Stig Sæterbakken: Usynlige hender

Carl Frode Tiller: Innsirkling

Bøkene er plukket ut av en fagjury bestående av medlemmer i NRKs litteraturredaksjon. Lytterjuryen blir kontaktet i disse dager. Den skal bestå av leseglade lyttere fra det ganske land som kommer til Oslo en helg i februar for å diskutere bøkene.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av romanprisen, som nå arrangeres for ellevte gang, er blant andre Kjartan Fløgstad, Sigmund Løvåsen, Hanne Ørstavik og Karl Ove Knausgård. Carl Frode Tiller mottok prisen for sin debutbok "Skråninga" som kom i 2001. Han er dermed den første som har sjansen til å bli tildelt P2-lytternes romanpris to ganger.

 

 

Kulturstrøm

 • Udo Kier er glitrende god

  «Swan Song» er en liten roadmovie som handler om en pensjonert frisør som må forlate pleiehjemmet for et siste oppdrag da byens rike velgjører trenger å stelles til begravelsen, skriver filmkritiker Sigurd Vik som gir den terningkast 4 hos Filmpoltiet.

  FEELGOOD: Udo Kier er glitrende som den pensjonerte frisøren Pat Pitsenbarger som forlater pleiehjemmet for et siste oppdrag på andre siden av byen.
  Foto: Another World Entertainment
 • Kulturbransjen demonstrerte mot koronatiltak

  Representanter for kulturbransjen demonstrerte onsdag utenfor Stortinget mot det de mener er urimelige og uforholdsmessige koronatiltak. Det er teaterselskapet Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

  – Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for 3. gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen.

  Kulturbransjen demonstrerer
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Trettebergstuen har fått påvist korona

  Kulturminister Anette Trettebergstuen,Ap, har fått påvist korona.

  «Overraska over hvor plutselig symptomene kom, og hvor raskt de ble sterke. Ila en halvtime gikk jeg fra å være litt snufsete til å ha tidenes hodepine, feber og null smak og lukt. Korona skal man altså ikke tulle med», skriver Trettebergstuen på Facebook.

  Norges kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.
  Foto: Amalie Bernhus Årtun