NRK Meny
Normal

– Jeg er visst ingen multitasker

Da Skavlans utegående reporter Niklas Källner skulle kjøre Laleh hjem etter opptak og samtidig intervjue henne, innså svensken at simultankapasiteten hans ikke var helt på topp.

Niklas Källner tar bilen etter sending og kjører en av Fredrik Skavlans gjester dit de skal, enten det er hjem, flyplassen eller sentralstasjonen. Første passasjer ut er artisten Laleh.

Skavlan og Laleh

Niklas Källner tar bilen etter sending og kjører Laleh til Stockholm sentralstasjon.

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / NTB scanpix

I høstens sesong av «Skavlan» henter reporter Niklas Källner frem bilen og skysser hjem gjester etter ukens opptak. Bilintervjuene publiseres som en egen serie på NRK.no etter at «Skavlan» har gått på TV fredag kveld.

– Jeg velger den gjesten jeg aller helst vil sitte i bilen med. Jeg pleier alltid å ta bilen til jobb på torsdager, og kjører gjerne kolleger hjem etter sending. Det har kommet mange hyggelige samtaler ut av dette, og det var sånn vi kom på ideen om å kjøre hjem en gjest i stedet, forteller Niklas Källner til NRK.no.

Les også: Erna: Jeg har en litt annen stil enn Siv Jensen

Nett-TV: Se «Skavlan» i Nett-TV

Ingen multitasker

«Skavlan»-reporteren har imidlertid ikke gjort det enkelt for seg selv på jomfruturen. Første passasjer ut er nemlig den svenske artisten Laleh, som ifølge Källner er kjent for å være vanskelig å intervjue.

– Jeg synes det gikk bra, men skjønte fort at min simultankapasitet ikke er særlig god. Jeg endte med å kjøre overdrevet forsiktig, noe hun også kommenterte flere ganger, sier sjåføren.

Les også: Skavlan utvider horisonten

Han innrømmer at det var vanskelig å holde samtalen i gang samtidig som han måtte lytte og kjøre.

– Det ble virkelig «small talk», og ikke så veldig mye intervju. Men det ligger jo ofte noe interessant i det også, mener Källner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Niklas Källner kjører Laleh hjem

Niklas Källner og en fåmælt Laleh på vei fra SVTs studio og til sentralstasjonen i Stockholm. Det ble en samtale som kanskje ikke fløt helt uten anstrengelser...

Foto: JONAS ERIKSSON

Håper på eget show

Neste program spilles inn i London, og det er foreløpig ikke avgjort om den svenske stuntreporteren skal slippes løs i storbytrafikken med venstrekjøring, eller om han må parkere bilen frem til de er tilbake i «lille» Stockholm.

– Vil du si at dette er skritt på vei mot et eget talkshow etter hvert?

– Ja, det kan nok ta meg et steg nærmere. Eventuelt er det her hele karrieren min stopper opp. I bilen.

Les også: Intervju med Niklas i serien «Svensker er også mennesker»

Uavhengig om det blir eget talkshow eller bare en nettserie på NRK.no og SVT.se, vet iallfall Källner hvem som er hans ultimate drømmepassasjer:

– Det må bli produsenten og komikeren Larry David. Men sjansen er nok liten for at jeg får skysse ham hjem i høst, tyvärr.

Niklas Källner og Fredrik Skavlan

Niklas Källner har vært Fredrik Skavlans utegående reporter siden 2009.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller