Hopp til innhold

Erna: Jeg har en litt annen stil enn Siv Jensen

Erna Solberg synes ikke noe om det kontroversielle «Morna Jens»-utsagnet til Siv Jensen. Ikke min stil, sa Norges kommende statsminister da hun gjestet Skavlan fredag.

Erna Solberg gjestet Skavlan

Erna Solberg viste seg fra en mer personlig side og gav Fredrik Skavlan et innblikk i privatlivet til Norges kommende statsminister.

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / NTB scanpix

Fredrik Skavlan sikret seg Erna Solberg som sin første store gjest når han skal presentere sitt nye talkshow fredag kveld.

Regjeringskollega Siv Jensen har høstet mye kritikk på sosiale medier etter at hun ropet «Morna, Jens» fra scenen på Frps valgvake, etter at det ble klart at Jens Stoltenberg skulle gå av.

Solbergs reaksjon på Jensens seierstale var derfor et naturlig spørsmål da hun var på opptak for fredagstalkshowet til Fredrik Skavlan i Stockholm.

– Jeg har en litt annen stil enn Siv. Jeg valgte en annen tilnærming. Hun spilte nok på Frps kampanje i 2009. Det er viktig å huske at Jens har jobbet for et bedre land i åtte år. Stoltenberg bandt landet sammen etter 22. juli, svarte Solberg.

Både Høyre-leder Erna Solberg og KrF-leder Knut Arild Hareide takket statsminister Jens Stoltenberg for hans innsats de siste åtte årene, i sine seierstaler.

– Urettferdig kritikk mot Frp

Solberg forsvarte samtidig sin regjeringskollega Siv Jensen.

– Det er mye krutt i Siv, men hun er veldig omsorgsfull. Den internasjonale kritikken mener jeg er urettferdig mot Frp, sier Solberg.

– Det er en utfordring å forklare at de ikke er høyrepopulistiske. Frp er et høyrerettet parti, og ikke et fremmedfiendtlig parti. En del av innvandrerpolitikken som Frp foreslår er allerede gjennomført andre steder i Norden, sier Solberg.

– Politikk foran familie

Selv om det var mye snakk om politikk, viste også Erna Solberg seg fra en mer personlig side og gav Skavlan et innblikk i privatlivet til Norges kommende statsminister.

– Hvilke øyeblikk i livet overgår valgnatten?

– Jeg har to barn. Fødselen av mine to barn overgår dette, svarte Erna Solberg.

Hun snakket også en del om sin ektemann Sindre Finnes og deres forhold etter at hun ble involvert i politikken

– Å være politiker er en egoistisk jobb. Vi er en tett sammensveiset familie. Min mann har tatt de fleste belastninger hjemme. Jeg føler at det jeg gjør, mange ganger går foran resten av familien, svarte en ærlig Solberg.

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan sikret seg Erna Solberg som sin første store gjest når han skal presentere sitt nye talkshow.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

– Ble irritert på Sindre

Ifølge Solberg gleder ikke ektemannen Sindre Finnes seg til dagen hun blir statsminister.

– Sindre har ikke samme behov for å være i media som enkelte politikere, sier Solberg.

Sindre Finnes havnet likevel i medias søkelys etter at han skrev på sosiale medier at «NRK var ute etter å sverte Høyre.» og ba om at programleder Ingunn Solheim måtte permitteres.

Et utsagn som han senere trakk tilbake og ba om unnskyldning til NRK for.

– Han blir engasjert og det går en kule varmt. Jeg ble litt irritert, for jeg vet at dette er noe jeg må svare for i debatter etterpå. Men samtidig er jeg glad for at jeg har en mann som er så glad i meg at han føler han må beskytte meg litt, sa Solberg.

  • Se hele intervjuet med Erna Solberg fredag kveld på NRK1.

Tårevåt Erna takket Laleh

Artisten Laleh gjestet også Skavlan og fremførte noen nye låter. Laleh er en av Sveriges store popsuksesser, som fikk sitt store gjennombrudd i Skandinavia med albumet Sjung i 2012.

– Du hadde den hiten i Norge det året vi virkelig trengte det, sa Solberg med tårer i øynene.

Laleh ble også rørt til tårer da Solberg takket henne.

Lalehs storhit «Some Die Young» ble en uformell tributesang for de omkomne på Utøya i tiden etter terrorangrepet.

Laleh

Laleh fremførte sangen Some Die Young under minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo 22. juli 2012.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters