NRK Meny
Normal

Nettlesertillegg skal forhindre «Star Wars»-avsløringer

En ny tilleggspakke til nettleseren din funker både for blodfansen og for alle som er lei av Star Wars-maset.

Star Wars nettlesertillegg

ADVARSEL: Et nytt nettlesertillegg advarer deg om siden du ønsker å åpne kan inneholde avsløringer rundt den nye Star Wars-filmen.

Foto: Skjermdump

Onsdag 16. desember har filmen «Star Wars: The Force Awakens» premiere på norske kinoer, og forventningene til den sjuende filmen i serien er skyhøye.

Bare traileren alene har blitt sett over 64 millioner ganger.

Disney har jobbet hardt for å unngå lekkasjer når det kommer til handlingen i filmen og regissør J.J. Abrams har fått skryt for å lage trailere som ikke avslører hva som skal skje.

Star Wars: The Force Awakens

SNART PREMIERE: Den sjuende Star Wars-filmen har premiere 16. desember, to dager før USA.

Foto: © Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved

Det er likevel dukket opp avsløringer, eller spoilere, på nettsteder og i sosiale medier. Noe som være utrolig kjedelig å komme over mens du gleder deg til å se filmen på kino.

Derfor har Alex Jumašev og Max Al Farakh i teknologiselskapet Jitbit skapt et nettlesertillegg kalt Star Wars Spoiler Blocker for Google Chrome, som lover å advare deg om sidene du besøker inneholder informasjon om Star Wars. Det skriver Tech Crunch.

Tillegget er gratis og fungerer både for dem som ikke ønsker å ødelegge handlingen, og for dem som ikke ønsker å lese enda en artikkel om «Star Wars».

Gir en advarsel

Nettlesertillegget fungerer på den måten at du får opp en varselskjerm med ordene «potensielle spoilere» om siden du besøker nevner Star Wars.

Den gir deg valget mellom å lukke fanen du har oppe, eller å fortsette inn på siden.

Et lite Stormtrooper-ikon blir lagt til øverst i nettleserens høyre hjørne og gir deg muligheten til å skru tillegget av og på.

Salgsrekord

Star Wars satte i forrige uke salgsrekord på forhåndskjøpte billetter.

Med rundt én måned igjen til premieren, hadde publikummere ifølge The Guardian kjøpt billetter for over 430 millioner kroner.

Salgstallene knuste derfor forrige rekord, som «The Dark Knight» hadde fra 2012. Der forhåndskjøpte publikum kinobilletter for rundt 250 millioner kroner.