Hopp til innhold

Overnattet ute i høstkulda for å få «Star Wars»-billetter

Ivrige fans har tilbrakt natta ute i minusgrader for å sikre seg billetter til den nye «Star Wars»-filmen, som har norgespremiere to dager før den vises på kinoer i USA.

En kald natt i billettkø til den nye Star Wars-filmen som kommer i desember.

– Man lider for «Star Wars», sier Svein Otto Vesteng, som har overnattet ute i høstkulda for å sikre seg premierebilletter.

I går kveld meldte VG at «Star Wars Episode VII: The Force Awakens» vil ha eksklusiv norgespremiere 16. desember klokken 10 – to dager før den har premiere på kinoer i USA.

Lå egentlig i kø for «Hunger Games»

Ryktet spredte seg raskt om at billettene til denne premieren legges ut for salg tidlig mandag. Og i løpet av natta har 50–60 personer benket seg i minusgrader i en liten leir utenfor Colosseum kino i Oslo for å sikre seg billetter. Noen har ligget i telt, andre har ligget på gata i sin medbrakte sovepose.

– Det har vært utrolig kaldt, så jeg er veldig glad for at jeg var smart nok til å pakke meg inn i tepper. Men man lider for Star Wars, sier Svein Otto Vesteng til NRK.

Billettkø før Star Wars

Maria Solhøi Kåsa og Espen Mikkelsen har tilbrakt natta utenfor Colosseum kino i Oslo.

Foto: Knut Erik Solhaug

En annen som har overnattet, er Maria Solhøi Kåsa. Men hun var egentlig utenfor Colosseum i et helt annet ærend.

Hun lå nemlig og ventet på billettene til «Hunger Games», som legges ut neste søndag, og skal dermed etter planen ligge ni netter i kø.

– Men så hørte vi rykter om at Star Wars-billetter også legges ut. Vi snakket med kinosjefen, som bekreftet at de billettene legges ut. Så jeg kastet meg over Facebook og tipset Espen, som kom stormende. Og plutselig var det fullt av folk her.

Les NRK Filmpolitiets kåring av de beste «Star Wars»-scenene.

Viktig del av livet

«Espen» er Espen Mikkelsen, som etter å ha blitt tipset om dette, tok med seg sin lyssabel og kastet seg rundt. Han har tross alt fri fra jobb mandag.

– For det var ikke noe alternativ å ikke komme hit?

– Ikke hvis jeg vil ha billett til premieren, nei. «Star Wars» er veldig stort for meg. Det er det som introduserte meg for science fiction og fantasy. Det er noe jeg har fulgt gjennom 25 år av livet mitt, sier han til NRK.

Handlingen i «Star Wars Episode VII: The Force Awakens» er lagt cirka 30 år etter handlingen i filmen «Star Wars Episode VI: Return of the Jedi», som kom i 1983. Kjente og kjære Star Wars-skuespillere, som Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford skal spille i filmen.

Det er også avslørt at Adam Driver, kjent fra «Girls», skal spille Kylo Ren.

Regi er ved J.J. Abrams, som har laget to «Star Trek»-filmer og «Mission Impossible III».

Senere mandag er skal en helt ny trailer slippes for filmen. Foreløpig har det bare kommet mindre smakebiter fra filmen (se under).

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters