Nesten 800.000 så «Nobel»-premieren

Den nye dramaserien opplevde seersuksess på premierekvelden. – Drøyt bra, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Nobel

MANGE SEERE: Nesten 800.000 så Aksel Hennie og Tuva Novotny i krigsdramaserien «Nobel» på premieredagen.

Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted

Søndag kveld var det duket for premiere for NRKs nye drama-satsning «Nobel», med skuespillere som Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie.

Den var det ikke få nordmenn som fikk med seg, ifølge NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

– Totalt var det nærmere 800.000 som så premieren på «Nobel» i går, forteller han.

Da regnes forholdsvis 751.000 seere på linær-tv og 40.000 på nett.

Sjef for NRK Analyse, Kristian Tolonen.

– STORT TALL: Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier at dette er allerede gode tall som kan bli bedre.

Foto: Iakob Prebensen

Kan bli flere

Tolonen sier at de imidlertid ikke vil ha en helt klar formening om hvor mange som ser første episode før om én uke, men han kaller tallene fra gårsdagen lovende for serien.

– Vi er i september, og det har vært en lang periode med godt vær og lav tv-titting i fire uker, så sett i forhold til det totale tv-konsumet er dette et stort tall, sier han, og bemerker at kun Nytt på Nytt og Skavlan foreløpig ble sett mer forrige uke - noe som kan endre seg i løpet av de neste dagene.

Analysesjefen bemerker også at «Kampen om tungtvannets» første episode hadde 1,1 millioner seere dagen etter premieren, men så var det også en serie som gikk i januar, når folk ser mer på tv.

– Veldig glad

Når NRK informerer regissør Per-Olav Sørensen om tallene dagen derpå, forteller han at synes tallene er «fantastisk fine».

Per-Olav Sørensen

GLAD: Regissør Per-Olav Sørensen er henrykt over premiere-tallene for «Nobel», og håper flere ser episoden utover uka.

Foto: Hanna Huglen Revheim / NRK

– Jeg tippet selv 750.000 på linær-tv, og da var jeg optimistisk, sier Sørensen og legger til at tallene gjør ham veldig glad.

Han forventet ikke at «Nobel»-premieren skulle sanke inn like store seertall som «Kampen om tungtvannet», som han også regisserte, men han håper på at episoden krysser milliongrensa utover uka.

– «Kampen om tungtvannet» var en nasjonal happening som samlet nordmenn mellom 10 og 100 år. «Nobel» har en del eldre seere, er satt i samtiden og er en politisk kommentar. Dessuten har den fått en aldersgrense på 15 år, sier Sørensen, og forteller videre:

– Å likevel kunne lage og sende en sånn type serie i primetime med nesten 800.000 seere første helg er drøyt bra.

Nobel-promo

TRAILER: Se traileren til «Nobel» her.

Kulturstrøm

 • Får hovedrollen i «La elva leve»

  Stjernekamp-vinner og miljøaktivist Ella Marie Hætta Isaksen (23) gjør sin debut som skuespiller. Hun er klar for hovedrollen i storfilmen «La elva leve» av Ole Giæver. Filmen tar for seg utbyggingen av Alta-vassdraget og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet.

  Ella Marie Hætta Isaksen
  Foto: THOR DUE / THOR DUE
 • Legendarisk House-DJ død av korona

  Musikkprodusenten Paul Johnson, kjent blant annet for houselåten «Get get down» fra 1999, er død. Det melder blant annet The Guardian. Johnson døde av koronaviruset etter lengre tid innlagt på sykehus. Johnson ble 50 år gammel.

 • Rihanna er milliardær

  Ifølge magasinet Forbes er Rihanna offisielt milliardær og den rikaste kvinnelege artisten i verda. Forbes har estimert formuen til 1,7 milliardar dollar og det er Rihanna sitt sminkemerke Fenty Beauty som står for den største delen av formuen.

  Artist og forretningskvinne Rihanna.
  Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP