Hopp til innhold

Nesten 800.000 så «Nobel»-premieren

Den nye dramaserien opplevde seersuksess på premierekvelden. – Drøyt bra, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Nobel

MANGE SEERE: Nesten 800.000 så Aksel Hennie og Tuva Novotny i krigsdramaserien «Nobel» på premieredagen.

Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted

Søndag kveld var det duket for premiere for NRKs nye drama-satsning «Nobel», med skuespillere som Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie.

Den var det ikke få nordmenn som fikk med seg, ifølge NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

– Totalt var det nærmere 800.000 som så premieren på «Nobel» i går, forteller han.

Da regnes forholdsvis 751.000 seere på linær-tv og 40.000 på nett.

Sjef for NRK Analyse, Kristian Tolonen.

– STORT TALL: Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier at dette er allerede gode tall som kan bli bedre.

Foto: Iakob Prebensen

Kan bli flere

Tolonen sier at de imidlertid ikke vil ha en helt klar formening om hvor mange som ser første episode før om én uke, men han kaller tallene fra gårsdagen lovende for serien.

– Vi er i september, og det har vært en lang periode med godt vær og lav tv-titting i fire uker, så sett i forhold til det totale tv-konsumet er dette et stort tall, sier han, og bemerker at kun Nytt på Nytt og Skavlan foreløpig ble sett mer forrige uke - noe som kan endre seg i løpet av de neste dagene.

Analysesjefen bemerker også at «Kampen om tungtvannets» første episode hadde 1,1 millioner seere dagen etter premieren, men så var det også en serie som gikk i januar, når folk ser mer på tv.

– Veldig glad

Når NRK informerer regissør Per-Olav Sørensen om tallene dagen derpå, forteller han at synes tallene er «fantastisk fine».

Per-Olav Sørensen

GLAD: Regissør Per-Olav Sørensen er henrykt over premiere-tallene for «Nobel», og håper flere ser episoden utover uka.

Foto: Hanna Huglen Revheim / NRK

– Jeg tippet selv 750.000 på linær-tv, og da var jeg optimistisk, sier Sørensen og legger til at tallene gjør ham veldig glad.

Han forventet ikke at «Nobel»-premieren skulle sanke inn like store seertall som «Kampen om tungtvannet», som han også regisserte, men han håper på at episoden krysser milliongrensa utover uka.

– «Kampen om tungtvannet» var en nasjonal happening som samlet nordmenn mellom 10 og 100 år. «Nobel» har en del eldre seere, er satt i samtiden og er en politisk kommentar. Dessuten har den fått en aldersgrense på 15 år, sier Sørensen, og forteller videre:

– Å likevel kunne lage og sende en sånn type serie i primetime med nesten 800.000 seere første helg er drøyt bra.

Nobel-promo

TRAILER: Se traileren til «Nobel» her.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.