NRK Meny
Normal

Nesten 800.000 så «Nobel»-premieren

Den nye dramaserien opplevde seersuksess på premierekvelden. – Drøyt bra, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Nobel

MANGE SEERE: Nesten 800.000 så Aksel Hennie og Tuva Novotny i krigsdramaserien «Nobel» på premieredagen.

Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted

Søndag kveld var det duket for premiere for NRKs nye drama-satsning «Nobel», med skuespillere som Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie.

Den var det ikke få nordmenn som fikk med seg, ifølge NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

– Totalt var det nærmere 800.000 som så premieren på «Nobel» i går, forteller han.

Da regnes forholdsvis 751.000 seere på linær-tv og 40.000 på nett.

Sjef for NRK Analyse, Kristian Tolonen.

– STORT TALL: Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier at dette er allerede gode tall som kan bli bedre.

Foto: Iakob Prebensen

Kan bli flere

Tolonen sier at de imidlertid ikke vil ha en helt klar formening om hvor mange som ser første episode før om én uke, men han kaller tallene fra gårsdagen lovende for serien.

– Vi er i september, og det har vært en lang periode med godt vær og lav tv-titting i fire uker, så sett i forhold til det totale tv-konsumet er dette et stort tall, sier han, og bemerker at kun Nytt på Nytt og Skavlan foreløpig ble sett mer forrige uke - noe som kan endre seg i løpet av de neste dagene.

Analysesjefen bemerker også at «Kampen om tungtvannets» første episode hadde 1,1 millioner seere dagen etter premieren, men så var det også en serie som gikk i januar, når folk ser mer på tv.

– Veldig glad

Når NRK informerer regissør Per-Olav Sørensen om tallene dagen derpå, forteller han at synes tallene er «fantastisk fine».

Per-Olav Sørensen

GLAD: Regissør Per-Olav Sørensen er henrykt over premiere-tallene for «Nobel», og håper flere ser episoden utover uka.

Foto: Hanna Huglen Revheim / NRK

– Jeg tippet selv 750.000 på linær-tv, og da var jeg optimistisk, sier Sørensen og legger til at tallene gjør ham veldig glad.

Han forventet ikke at «Nobel»-premieren skulle sanke inn like store seertall som «Kampen om tungtvannet», som han også regisserte, men han håper på at episoden krysser milliongrensa utover uka.

– «Kampen om tungtvannet» var en nasjonal happening som samlet nordmenn mellom 10 og 100 år. «Nobel» har en del eldre seere, er satt i samtiden og er en politisk kommentar. Dessuten har den fått en aldersgrense på 15 år, sier Sørensen, og forteller videre:

– Å likevel kunne lage og sende en sånn type serie i primetime med nesten 800.000 seere første helg er drøyt bra.

Nobel-promo

TRAILER: Se traileren til «Nobel» her.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK