Hennie fikk lære av ekte Afghanistan-soldater

Denne uken har den nye dramaserien «Nobel» premiere. Aksel Hennie mener serien tar opp viktig og aktuell tematikk i vår tid.

Premieren på Nobel nærmer seg. Aksel Hennie og regissør mener temaet de tar opp er brennhet og viktig.

PÅ INNSPILLING: Serien hadde innspilling i fjor sommer. Nå er den straks å se på tv-skjermen.

Det er få dager til vi får høre historien om løytnant Erling Riiser.

Førstkommende søndag har nemlig «Nobel» premiere på NRK, og det er Aksel Hennie som spiller hovedrollen i serien.

– Han er en familiemann og soldat, som havner i ekstreme situasjoner som heldigvis de færreste av oss havner i, forteller skuespilleren til NRK.

– Brennhet tematikk

Serien handler om hvordan Riiser blir en brikke i et storpolitisk maktspill, og der Norges rolle som fredselskende nasjon blir utfordret.

Per-Olav Sørensen

VIKTIG: Det sier regissør Per-Olav Sørensen.

Foto: Hanna Huglen Revheim / NRK

– Den har en tematikk som er brennhet og interessant, og som er noe jeg både ønsker å si noe om og ikke minst lære om, sier Hennie.

Fått hjelp fra soldater

– Det føles som at vi er en nasjon som bare tror at vi har bygd pikeskoler i Afghanistan, når vi har gjort helt andre ting, som å dra ut på skarpe oppdrag, forteller regissør Per-Olav Sørensen sier til NRK.

– Det å være med en patrulje og også vise det tror jeg er viktig at folk får se, sier han.

Innspillingen har krevd ett år med intens innspilling, og har resultert i åtte episoder. Å gå inn i rollen som løytnant Riiser har Hennie fått god hjelp til fra ekte Afghanistan-soldater.

– Heldigvis finnes det de som er i aktiv tjeneste, og de som har gått ut av aktiv tjeneste, som ser en nytteverdi i å vise det de kan, hva de lærte fra arbeidet deres, og forteller hva de har opplevd, sier Hennie.

Nobel-promo

TRAILER: Se traileren til «Nobel» her.

Kulturstrøm

  • Årets MGPjr-finalister

    Deltagerne som er plukket ut til årets MGPjr-finale har skrevet sanger om det å være god nok. – Dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie og legger til: – NRK ønsker å presentere gode forbilder for barn og unge med musikk som hobby.