NRK Meny
Normal

Morten Abel ny Vamp-vokalist?

I følge en av hovedstadsavisene blir Morten Abel den neste vokalisten i Vamp.

Morten Abel

Morten Abel - ny Vamp-vokalist?

Foto: Kristian Ervik / NRK

Øyvind Staveland i Vamp på scenen under konserten i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Øyvind Staveland og Vamp har begynt arbeidet med en ny plate. Hvem synger på den?

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Vamp-musikal i september

Les også: Johnsen gir ut soloplate

Les også: Fikk sparken i Vamp

Les også: Morten Abel til Balejazz

Les også: Morten vil ha revansj

Mer om Morten Abel!

I februar fikk Vidar Johansen beskjed om at han ikke lenger var ønsket som vokalist i Vamp. Bandet som ble Årets Spellemenn ved siste utdeling har dermed snart stått uten sanger i et halv år.

Skal ha funnet tonen

Men i følge VG skal gruppa nå ha funnet tonen med en av norsk pops største stjerner – Morten Abel.  Og nå skal de være i ferd med å innlede et formelt samarbeid.

Vidar Johnsen, Vamp

Vidar Johansen fikk sparken i Vamp.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Morten Abel og bandet skal ha møtt hverandre flere ganger den siste tiden – både for å spille og for å snakke.

- Dette vil jeg helst ikke ha noen kommentarer til, sier en ordknapp Vamp-sjef, Øyvind Staveland til VG. Og heller ikke Morten Abels manager vil si mye.

- Rykter kommenterer jeg aldri. Det er et fast prinsipp, sier Arne Svare til VG.

At Vamp og Morten Abel samarbeider vil heller ikke stoppe Morten Abels solokarriere.

Popfusjon i Statoil-Hydro-klassen

I følge Dagbladet skal Morten Abel imidlertid ikke bli fast inventar i Haugesunds-gruppa. Men heller ikke her avkreftes ryktene.

"Om det blir noe formelt samarbeid mellom de to, tør ingen spå, men det ville i tilfelle vært en popfusjon i Statoil-Hydro-klassen," skriver Dagbladet.

Overfor Dagbladet sier Staveland at de ikke har bestemt noe ennå og at de ikke vil forhaste beslutningen.

- Det er ikke bestemt når og hvor vi skal ta beslutningen, sier han til Dagbladet.no.

Plate og turné?

Samarbeidet skal etter det VG mener å kjenne til resultere i én plate og én turné, med mulighet for flere ting etter hvert.

 

En kommende plate er planlagt utgitt høsten 2008 og Øyvind Staveland er allerede i gang med å skrive låter til utgivelsen, i følge VG.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP