Johnsen gir ut soloplate

Vidar Johnsen fikk sparken i Vamp. Nå gir han ut soloplate.

Vidar Johnsen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vamps vokalist Vidar Johnsen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Fikk sparken i Vamp

Nett-tv: Vamp i full symfoni

Mer om Vamp!

Vidar Johnsen er ute av Vamp, men har allerede signert ny platekontrakt. Første single kommer i slutten av mai. Og til høsten kommer Johnsens soloalbum.

Blir satsingsartist

Sammen med parhest Peter Nordberg blir han en av Sony BMGs store satsingsartister, og det sier Johnsen gjør godt:

- Det er klart det gjør det. Ingen av oss har vært signet på et stort selskap før, så det er ganske kult i en alder av 35 år å bli signet av et av verdens største selskaper, sier Johnsen.

Han skal synge på haugesundsdialekt, mens Nordberg skal synge på stockholmsdialekt. Blir samarbeidet populært hos norsk publikum, vil duoen også satse i Nordbergs hjemland Sverige.

Vidar Johnsen var tilknyttet Vamp som vokalist fra 1999, men uten å være fast medlem av suksessgruppen. Derfor turnerte han også en del solo der han også opptrådte med Vamp-låter, noe som vakte misnøye i bandet.

Ut på turné

Men når Johnsen i neste uke legger ut på en konsertturné i regi av Akustisk Vinter, blir det med et program som også inkluderer Vamp-låter så vel som sanger fra hans to tidligere soloalbum - og muligens også smakebiter fra den kommende platen.

Tirsdag 24. april vil Vidar Johnsen stille med kassegitar på scenen i Kongsberg, 25. april i Hokksund, 26. april er han på Soria Moria i Oslo, 27. april i Molde og lørdag 28. april kommer turen til Asker.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm