Fikk sparken i Vamp

Vidar Johnsen er ute av Vamp. Men det var han ikke klar over sjøl.

Vidar Johnsen, Vamp
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vamp på scenen med Kringkastingsorkesteret. Foran Øyvind Staveland og Vidar Johnsen.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Vamp årets spellemenn

Nett-tv: Vamp i full symfoni

Nett-tv: Vamp om turnelivet

Øyvind Staveland som kom med nyheten, sier at Johnsen selv sa opp i slutten av oktober. Men ifølge Haugesunds Avis var ikke Johnsen klar over at han nå er ute.

Uaktuelt å fortsette

- Det er kjipt å høre det fra deg, sier en skuffet Vidar Johnsen over telefon til avisens journalist, som noen minutter tidligere hadde fått bekreftet fra Staveland at «det er uaktuelt å fortsette samarbeidet med Vidar Johnsen».

Vidar Johnsen, Vamp-vokalist siden 1999, bekrefter at han sendte den e-posten, men sier det var i fortvilelse over ikke å få de andre i tale.

- Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sier han og legger til at han ikke har fått snakket ordentlig med noen andre i bandet siden da.

Ingen grunn til å snakke med Johnsen

Vamp-sjef Staveland vil ikke ut med noen andre grunner til Johnsens avskjed med Vamp enn den e-posten han sendte. Han sier at han derfor ikke har hatt noen grunn til å snakke med Johnsen om hans framtid i Vamp.

Staveland legger også til misnøye over Vidar Johnsen soloopptredener med Vamp-låter. Men Johnsen sier at han bare har spilt de fire han selv har skrevet:

I gang med ny plate

- Jeg har aldri vært et fullverdig medlem av Vamp. Hadde jeg vært det, ville jeg ikke reist rundt og spilt sånn.

Vamp er nå i gang med å lage ny plate til 2008, men har ikke noe klart ennå angående ny vokalist i gruppa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur
 • Odenkirk utenfor livsfare

  Skuespilleren Bob Odenkirk, som tirsdag kollapset under innspilling av serien «Better Call Saul», er utenfor livsfare, skriver NTB. Skuespilleren ble hastesendt til sykehuset som følge av det som blir omtalt som en «hjerterelatert hendelse».

  Bob Odenkirk
  Foto: Espen Aas/NRK