NRK Meny
Normal

Fikk sparken i Vamp

Vidar Johnsen er ute av Vamp. Men det var han ikke klar over sjøl.

Vidar Johnsen, Vamp
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Vamp på scenen med Kringkastingsorkesteret. Foran Øyvind Staveland og Vidar Johnsen.
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les også: Vamp årets spellemenn

Nett-tv: Vamp i full symfoni

Nett-tv: Vamp om turnelivet

Øyvind Staveland som kom med nyheten, sier at Johnsen selv sa opp i slutten av oktober. Men ifølge Haugesunds Avis var ikke Johnsen klar over at han nå er ute.

Uaktuelt å fortsette

- Det er kjipt å høre det fra deg, sier en skuffet Vidar Johnsen over telefon til avisens journalist, som noen minutter tidligere hadde fått bekreftet fra Staveland at «det er uaktuelt å fortsette samarbeidet med Vidar Johnsen».

Vidar Johnsen, Vamp-vokalist siden 1999, bekrefter at han sendte den e-posten, men sier det var i fortvilelse over ikke å få de andre i tale.

- Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sier han og legger til at han ikke har fått snakket ordentlig med noen andre i bandet siden da.

Ingen grunn til å snakke med Johnsen

Vamp-sjef Staveland vil ikke ut med noen andre grunner til Johnsens avskjed med Vamp enn den e-posten han sendte. Han sier at han derfor ikke har hatt noen grunn til å snakke med Johnsen om hans framtid i Vamp.

Staveland legger også til misnøye over Vidar Johnsen soloopptredener med Vamp-låter. Men Johnsen sier at han bare har spilt de fire han selv har skrevet:

I gang med ny plate

- Jeg har aldri vært et fullverdig medlem av Vamp. Hadde jeg vært det, ville jeg ikke reist rundt og spilt sånn.

Vamp er nå i gang med å lage ny plate til 2008, men har ikke noe klart ennå angående ny vokalist i gruppa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: