Hopp til innhold

Mer elektrisk og røffere Vamp

Første singel fra Vamps ellevte studioplate er klar. Odin Staveland er produsent og lover et mer elektrisk lydbilde albumet med arbeidstittel «La la la» kommer i oktober.

Vamp blir både mer elektrisk og røffere når bandets nye album kommer i høst. Arbeidstittelen på det nye albumet er "La la la" og flesteparten låtene er spesialskrevet til Vamp av forfatterne Lars Saabye Christensen og Helge Torvund.

Hør en smakebit fra Vamps nye album som de jobber med i studioet i Etne om dagen. Foto: Thomas Halleland/NRK.

Besetningen er den samme som sist og i ABC Studio i Etne har det meste gått på skinner med Vamps nye album.

– Vi har kommet lenger enn vi hadde trodd. Flere ganger før har vi har jobbet i motvind og sett studiotiden forsvinne av gårde. Det føles fantastisk å ha kommet så langt. Vi kan jobbe med ro og glede hele veien, sier bandleder Øyvind Staveland.

På albumet med arbeidstittel «La la la» er det sjefens sønn, Odin Staveland, som skal være produsent. Han har også skrevet noen av låtene. Odin trives veldig godt i den fasen bandet er i nå.

Odin Staveland

Odin Staveland spiller trommer, skriver låter og er produsent på Vamps nye plate som kommer i oktober.

Foto: Gisle Jørgensen

– Dette er kanskje den kjekkeste prosessen ved å drive med musikk. Å prøve å skape noe. Så det kan det også være veldig frustrerende å ikke få det til, men stort sett er det gøy.

Trommis og produsent

Hvordan påvirker produsentrollen din det endelige resultatet?

Det gjenstår å se for vi er jo ikke helt ferdig enda. Vi har i hvert fall gått inn for å lage et mer elektrisk lydbilde denne gangen.

Blir det dermed også et røffere uttrykk?

Det var ganske røft sist også («Populas» i 2015), men ja, på enkelte ting blir det kanskje røffere, sier Staveland.

Øyvind Staveland

Vamp og Øyvind Staveland spiller inn nytt album i ABC Studio i Etne.

Foto: Gisle Jørgensen

Tett samarbeid med tekstforfatterne

Til de fleste låtene på «La la la» har Vamp fått skreddersydd egne tekster fra tekstforfatterne Lars Saabye Christensen og Helge Torvund. Det gir ny energi, mener Øyvind Staveland.

Øyvind Staveland

Øyvind Staveland.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vi løfter en sang sammen. Det å kunne diskutere seg fram til ting og gå rundene sammen, gir en annen følelse enn å bare fullbyrde det noen andre har gjort.

– Hvordan jobber dere da?

– Vi sitter ikke i samme rom og diskuterer. Vi jobber via telefonsamtaler og e-post, det blir effektivt det også. Men med Helge Torvund fra Jæren blir det litt annerledes igjen, Han har vært en fryd å samarbeide med. Å få påfyll av nye folk og nye måter å skrive på, gjør det interessant for oss og forhåpentligvis også Vamp interessante for publikum, sier Staveland.

Singel og turné

Før «La la la» utgis i slutten av oktober, slippes singelen «Onkel Holger». Holger var Øyvind Stavelands filleonkel og en livsnyter. Og «Onkel Holger» treffer du i musikalsk form når Vamp drar ut på sommerturne. Rundt 40 konserter skal holdes over hele landet og bandet starter på hjemmebane.

– Første del av turneen går i Rogaland. Vi skal til Sauda, Stavanger, Tau, Hå og Utsira, så vi håper på godt vær og masse kjekke folk, sier Staveland.

Jan Ingvar Toft

Vokalist Jan Ingvar Toft skal på turné med Vamp hele sommeren.

Foto: Gisle Jørgensen