NRK Meny
Normal

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

BERLIN/OSLO (NRK): Før tirsdagens konsert i Berlin møtte tvillingene fra Trofors i Nordland sitt tyske motstykke – Lisa og Lena.

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

STJERNEMØTE: Marcus og Martinus møtte de tyske Musical.ly-tvillingene Lisa og Lena i Berlin.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Marcus og Martinus (16) er for tiden på Europa-turné. Etter først å ha tatt Norge og Norden med storm, har de to norske guttene virkelig slått an i Sør-Europa. I september i fjor spilte de for 70.000 fans i Aten.

Tirsdag var tvillingene Gunnarsen i Berlin hvor de holdt konsert på Columbiahalle, som tar rundt 3500 personer.

Før konserten møtte de imidlertid de tyske stjernekollegaene Lisa og Lena Mantler (15).

Følg med i Dagsrevyen på søndag for å få se mer av det spesielle tvillingmøtet.

Laster Instagram-innhold

Møttes igjen

De to jentene fra Stuttgart er blant verdens største på musikkvideoappen Musical.ly, og blant Tysklands største på Instagram, med 12,4 millioner følgere.

Stjernetvillingene Lisa og Lena

VAR PÅ VOLDSLØKKA: Under Marcus og Martinus' kjempekonsert på Voldsløkka i Oslo i sommer kom også Lisa og Lena. På bildet er de på en tysk prisutdeling.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

På deres Musical.ly-side har de lagt ut 400 videoer som til sammen har fått rundt 1,4 milliarder «likes», skriver Business insider. Jentene er kjent for videoer der de mimer til musikk og kalles for «musers».

De tyske tvillingene har også gitt ut musikk, og har sin egen kleskolleksjon.

Lisa og Lena var med Marcus og Martinus på scenen på gigantkonserten på Voldsløkka i Oslo i sommer.

I videoen som Mantler-tvillingene har lagt ut på Instagram konkurrerer de med Marcus og Martinus om beste «handshake» før Voldsløkka-konserten.

Omfattende turné

De to tvillingene fra Trofors har fortsatt en del konserter igjen av turneen sin.

MARCUS & MARTINUS

I STOCKHOLM: Marcus og Martinus holdt konsert i Globen fredag 16. februar.

Foto: Erik Simander / NTB scanpix

Tidligere denne måneden måtte de avlyse en planlagt konsert i Istanbul i Tyrkia av sikkerhetshensyn, men de har hatt konserter i Sverige, Finland og Danmark.

Videre denne uka venter to konserter i Oslo Spektrum, før brødrene Gunnarsen skal tilbake til Tyskland og andre land på kontinentet som Østerrike, Sveits, Polen, Tsjekkia, Italia og Slovenia.

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulurutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.