Hopp til innhold

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

BERLIN/OSLO (NRK): Før tirsdagens konsert i Berlin møtte tvillingene fra Trofors i Nordland sitt tyske motstykke – Lisa og Lena.

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

STJERNEMØTE: Marcus og Martinus møtte de tyske Musical.ly-tvillingene Lisa og Lena i Berlin.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Marcus og Martinus (16) er for tiden på Europa-turné. Etter først å ha tatt Norge og Norden med storm, har de to norske guttene virkelig slått an i Sør-Europa. I september i fjor spilte de for 70.000 fans i Aten.

Tirsdag var tvillingene Gunnarsen i Berlin hvor de holdt konsert på Columbiahalle, som tar rundt 3500 personer.

Før konserten møtte de imidlertid de tyske stjernekollegaene Lisa og Lena Mantler (15).

Følg med i Dagsrevyen på søndag for å få se mer av det spesielle tvillingmøtet.

Møttes igjen

De to jentene fra Stuttgart er blant verdens største på musikkvideoappen Musical.ly, og blant Tysklands største på Instagram, med 12,4 millioner følgere.

Stjernetvillingene Lisa og Lena

VAR PÅ VOLDSLØKKA: Under Marcus og Martinus' kjempekonsert på Voldsløkka i Oslo i sommer kom også Lisa og Lena. På bildet er de på en tysk prisutdeling.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

På deres Musical.ly-side har de lagt ut 400 videoer som til sammen har fått rundt 1,4 milliarder «likes», skriver Business insider. Jentene er kjent for videoer der de mimer til musikk og kalles for «musers».

De tyske tvillingene har også gitt ut musikk, og har sin egen kleskolleksjon.

Lisa og Lena var med Marcus og Martinus på scenen på gigantkonserten på Voldsløkka i Oslo i sommer.

I videoen som Mantler-tvillingene har lagt ut på Instagram konkurrerer de med Marcus og Martinus om beste «handshake» før Voldsløkka-konserten.

Omfattende turné

De to tvillingene fra Trofors har fortsatt en del konserter igjen av turneen sin.

MARCUS & MARTINUS

I STOCKHOLM: Marcus og Martinus holdt konsert i Globen fredag 16. februar.

Foto: Erik Simander / NTB scanpix

Tidligere denne måneden måtte de avlyse en planlagt konsert i Istanbul i Tyrkia av sikkerhetshensyn, men de har hatt konserter i Sverige, Finland og Danmark.

Videre denne uka venter to konserter i Oslo Spektrum, før brødrene Gunnarsen skal tilbake til Tyskland og andre land på kontinentet som Østerrike, Sveits, Polen, Tsjekkia, Italia og Slovenia.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter