NRK Meny
Normal

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

BERLIN/OSLO (NRK): Før tirsdagens konsert i Berlin møtte tvillingene fra Trofors i Nordland sitt tyske motstykke – Lisa og Lena.

Marcus og Martinus møtte tyske stjernetvillinger

STJERNEMØTE: Marcus og Martinus møtte de tyske Musical.ly-tvillingene Lisa og Lena i Berlin.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Marcus og Martinus (16) er for tiden på Europa-turné. Etter først å ha tatt Norge og Norden med storm, har de to norske guttene virkelig slått an i Sør-Europa. I september i fjor spilte de for 70.000 fans i Aten.

Tirsdag var tvillingene Gunnarsen i Berlin hvor de holdt konsert på Columbiahalle, som tar rundt 3500 personer.

Før konserten møtte de imidlertid de tyske stjernekollegaene Lisa og Lena Mantler (15).

Følg med i Dagsrevyen på søndag for å få se mer av det spesielle tvillingmøtet.

Laster Instagram-innhold

Møttes igjen

De to jentene fra Stuttgart er blant verdens største på musikkvideoappen Musical.ly, og blant Tysklands største på Instagram, med 12,4 millioner følgere.

Stjernetvillingene Lisa og Lena

VAR PÅ VOLDSLØKKA: Under Marcus og Martinus' kjempekonsert på Voldsløkka i Oslo i sommer kom også Lisa og Lena. På bildet er de på en tysk prisutdeling.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

På deres Musical.ly-side har de lagt ut 400 videoer som til sammen har fått rundt 1,4 milliarder «likes», skriver Business insider. Jentene er kjent for videoer der de mimer til musikk og kalles for «musers».

De tyske tvillingene har også gitt ut musikk, og har sin egen kleskolleksjon.

Lisa og Lena var med Marcus og Martinus på scenen på gigantkonserten på Voldsløkka i Oslo i sommer.

I videoen som Mantler-tvillingene har lagt ut på Instagram konkurrerer de med Marcus og Martinus om beste «handshake» før Voldsløkka-konserten.

Omfattende turné

De to tvillingene fra Trofors har fortsatt en del konserter igjen av turneen sin.

MARCUS & MARTINUS

I STOCKHOLM: Marcus og Martinus holdt konsert i Globen fredag 16. februar.

Foto: Erik Simander / NTB scanpix

Tidligere denne måneden måtte de avlyse en planlagt konsert i Istanbul i Tyrkia av sikkerhetshensyn, men de har hatt konserter i Sverige, Finland og Danmark.

Videre denne uka venter to konserter i Oslo Spektrum, før brødrene Gunnarsen skal tilbake til Tyskland og andre land på kontinentet som Østerrike, Sveits, Polen, Tsjekkia, Italia og Slovenia.

Kulturstrøm

 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck
 • The Kids gjør comeback

  Popgruppa The Kids gjør comeback i januar 2019, 40 år etter oppstarten i 1979. Bandet med Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne i spissen hadde sin største hit med «Forelska i lærer'n». Nå skal de spille konsert igjen under Åre Live.

  Nylig gjenforente The Kids gjesta Nitimen fredag.
  Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK
 • Gir ut bok om DAB-prosessen

  Knapt ett år etter at DAB tok over for det riksdekkende FM-nettet, gir PAX forlag ut en bok om prosessen. Boka er skrevet av journalist og forfatter Thor Viksveen, og tar ifølge forlaget for seg hvordan NRK og P4 tok grep om prosessen fra første dag, og om politikere som ikke skjønte hva de var med på. (NTB)

  DAB radio.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix