Marcus og Martinus skal erobre Tyskland

– Nå må de lære seg tysk, sier Anita Hegerland, som også har gjort stor karriere i Tyskland.

Marcus & Martinus

EROBRERE: Markus & Martinus vil prøve å sjarmere tyskerne. Her er duoen under konserten i Spektrum i desember i fjor.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Tvillingene Marcus og Martinus har tatt Norge med storm og er elsket av tenåringsjenter over hele landet.

LES OGSÅ: Popfeber i Stavanger – trafikkaos og mange timer med kø

Nå tar de også steget ut av Norge, og inn i Tyskland. Onsdag denne uken opptrådte i talkshowet til stand up-komikeren Mario Barth, og spiller da for 20 millioner seere, skriver VG.

– Tyskland er verdens tredje største musikkmarked, så det er klart at det er et meget lukrativt marked å komme inn i. I tillegg er det så stort, det er jo 80 millioner mennesker som bor der, sier musikkekspert og førstelektor ved BI, Audun Molde.

Hvis tvillingene klarer å sjarmere det tyske publikummet, kan det virkelig være veien til noe mye større.

Det er mange norske artister som har gjort det stort i Tyskland. Blant annet Silje Nergaard, Wenche Myhre og Marit Larsen.

Silje Nergaard

STOR I TYSKLAND: Silje Nergaard har et godt inntrykk av det tyske publikummet.

Foto: Ole Kaland / NRK

For Silje Nergaard har Tyskland betydd enormt mye.

– Alle publikum er forskjellige, men i Tyskland virker det som om de har lært seg at de klapper ordentlig. Det klapper høyt og lenge. De både lytter og engasjerer seg. Det er en gavepakke, sier Silje Nergaard.

– Har du noen tips til Marcus og Martinus?

– Jeg tror de kan alle triksene som skal til. De er blide og gir av seg selv, og det å gi av selg selv er det viktigste, og det setter tyskerne pris på. Jeg vet ikke om Tyskland åpner noen dører til andre land, men gjør man det bra der har man nok å gjøre, sier Nergaard.

– Må lære seg tysk

Siden hun var 10 år gammel, har Anita Hegerland fra Sandefjord vært A-kjendis i Tyskland.

– Det er jo et hav av mennesker du står foran. Jeg husker at det var rene Beatles-tilstander, forteller Anita Hegerland.

Anita Hegerland

A-KJENDIS: Anita Hegerland gjorde stor karriere som barnestjerne i Tyskland.

Foto: Thorberg, Erik / Scanpix

«Die kleine Anita», som tyskerne omdøpte henne til, ser tilbake på en barndom som var ganske annerledes enn andres.

– Det var akkurat som Marcus og Martinus opplever det nå med 12 og 25.000 mennesker på hvert eneste sted og rekordoppmøter. Hvis jeg skulle handle noe kom folk stormende og jeg måtte smugles ut bakveien, husker Hegerland.

Hun anbefaler Marcus og Martinus å lære seg tysk, det vil sjarmere tyskerne mener hun.

– Kjenner jeg dem rett, så vil de gjerne ha Marcus og Martinus til å synge på tysk i Tyskland, sier Hegerland.

Kulturstrøm

 • Norman Lloyd (106) er død

  Den amerikanske skuespilleren og regissøren Norman Lloyd er død. Lloyd ble 106 år gammel og har i sin karriere blant annet jobbet med legender som Charlie Chaplin og Orson Welles, melder nyhetsbyrået Reuters. Lloyd er mest kjent for sin rolle i Alfred Hitchcocks «Saboteur», skriver Variety.

  Kjent var han også for rollen som Dr. Daniel Auschlander i 137 episoder av TV-serien «St. Elsewhere» på 1980-tallet, hvor han blant spilte sammen med Oscar-vinner Denzel Washington.

  Han spilte også i Charlie Chaplins «Limelight» (1952), Jean Renoirs «The Southerner» (1945) og «Dead Poets Society» (1989) med Robin Williams, blant mange andre. Lloyd spilte også i flere oppsetninger på Broadway.

  Aktiv på begge sider av kameraet som skuespiller, regissør og produsent holdt imidlertid Lloyd aktiviteten oppe. Han siste rolle var i 2015.

   Norman Lloyd
  Foto: Kevork Djansezian / Reuters
 • Internasjonal pris til Davidsen

  Den norske operasangeren Lise Davidsen har vunnet prisen for beste kvinnelige sanger ved The International Opera Awards, skriver Operawire. Det er første gang 34-åringen fra Stokke vinner denne prisen.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo