Hopp til innhold

Love Boat er sjøsatt

I deilig vær på sørlandet fikk endelig Jan Erik testet ut Love Boat.

Sjøsetting
Foto: Sigmund Bade / NRK

I slutten av forrige sesong lovet Jan Erik at det skulle bygges noe til å henge bak Autofil-bobla. Og nå har vår Love Boat bevist at den fungerer like bra på vann som på land.

Ideen for årets Autofil Edition var å bygge en båt- og campinghybrid, og ved hjelp av Sørlandets beste håndverkere, samt en god dose fantasi ble det hele en stor suksess.

Produsent, Alexander Berg-Hansen, var opprinnelig nervøs for at båten kom til å se litt stor ut når den ble dratt av bobla. Men, responen var enormt positiv. Det ble rett og slett tidenes koseligste ekvipasje.

Med stor dobbeltseng i front, vask, kokebluss, avtakbar vanntett solseng, bruks- og transportkalesje, samt et portabelt toalett for den usjenerte beviser båten hvor mye du faktisk kan få ut av 13 fot.

Det er god plass til to, eller en familie på tre. 15-hesters utendbordsmotor fra Suzuki gjør at det går i passe tempo, båten er faktisk ikke langt fra å plane.

Hengeren har selvølgelig heller ikke fått være i fred og står i god stil til bobla og båten, med matchende lakk, små propeller på skjermene og boble-lykter.

Byggingen fra A til Å:

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken

Jan Erik setter seg ned på Eikeli båtbyggeri sammen med Odd Bjørn Jørgensen og Kjell Rasmussen. Dette er to av karene som skal lose love boat-prosjektet trygt i havn.

Jan Erik ønsker seg en passende båt og henger til fjorårets prosjekt, Autofil-bobla. Egentlig er det ikke bare en båt, for den skal også kunne fungere som en campignvogn.

De bestemmer seg for at en liten trimaran på 13 fot burde være perfekt for årets utgave av Autofil Edition.

Se første møte i Nett-TV

Når trimaranen er på plass går Kjell og Odd Bjørn igang med å tilpasse båten til en perfekt camping-hybrid.

Det blir beslutta å lakkere skroget før bygginga går videre, og for jobben velges Custom Cars i Lillesand. Flinke gutter med et verksted du må over dammen for å finne makan til.

Se første møte i Nett-TV

Forandring i planene

Autofil Edition: Love boat
Foto: NRK

Båtbyggerne våre er godt igang med å innrede båten. Den skal ta igjen formene fra bobla, og takket være smarte løsninger er det plass til alt som trengs.

Det blir for trist om en staslig boble skal trekke på en flott båt på en kjedelig henger med plastskjermer. Custom Cars settes i sving med å gjøre den litt mer spennende.

Se innslaget der hengeren får en fornyelse.

Etter hvert begynner båten virkelig å ta form, og Jan Erik tester ut den herlige dobbeltsenga foran i kabinen. For en så liten mann er det mer enn nok plass til å ligge på tvers.

Se Jan Erik teste dobbeltsenga.

Siste finpuss

Autofil - Love Boat
Foto: NRK

Ivar Åsland, den eminente lakkkunstneren setter i gang med å motivlakkere båten vår. Her skal det bli flott med fine gullfisker, det må jo bil gjennomført.

Se Ivar Åsland i aksjon.

Den originale motoren vil få seriøst pustebesvær om den må trekke på en henger. Derfor huker Autofil-Larssen inn bobleekspert Morten Brattås for å skremme litt flere hester ut av motoren.

Se innsalget der bobla trimmes.

Til slutt blir Love Boat testet både som vampingvogn og båt i fantastisk vær på Sørlandet.

Se innsalget der båten blir sjøsatt.

Takk til alle som har loset prosjektet trygt i havn.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters