Program 7

Motorsykkel og Lofoten, perfekte ingredienser for en heftig roadtrip. I tillegg får du blant annet alle barnefedres drømmebil: Volvo V70.

Jan Erik på motorsykkel
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Se hele programmet i Nett-TV.

Autofil Edition: Love Boat

Båtbygging
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Nå begynner båten virkelig å ta form, og Jan Erik tester ut den herlige dobbeltsenga foran i kabinen. For en så liten mann som han er det mer enn nok plass til å ligge på tvers.

I tillegg har han fått besøk av Magne Engebråten som også i denne sesongen har fått ansvaret for lakkering, etter glimrende innsats både på Autofilsnekka og -bobla. Det kommer til å stå i perfekt stil med piknikktralla.

Se innslaget i Nett-TV.

Volvo V70

Volvo V70
Foto: Volvo

Kommer du kjørende i en italiensk superbil står unggutta og sikler etter deg, men for å gi den litt eldre barnefaren nakkesleng er det lite som slår en Volvo V70.

En stasjonsvogn med historiske røtter, integrerte barneseter og forseter for de voksne som gjør at turen til hytta går unna på et blunk. Volvo lager rett og slett verdens beste seter.

Valgmulighetene er nærmest uendelige, går du amok og velger på øverste hylle kommer du opp i millionen. Den billigste utgaven koster 400 800 kroner før du har satt noen kryss på utstyrslista.

Se innslaget i Nett-TV.

MC-tur i Lofoten

Jan Erik og Rolf Kåre
Foto: Tor Bergebakken / NRK

Rolf Kåre har plukket ut 4 motorsykler, og skal få leke seg sammen Jan Erik i hele to uker på veier som er som skapt for motorsykler.

Denne uken kan du kose deg med Ducati S4R og Honda Hornet, mens du i neste uke får Harley-Davidson Dyna Super Glide og Triumph Tiger servert.

Måkeløs norsk natur og tradisjonsrike motorsykler er en kombinasjon av de sjeldne, så det er bare å nyte synet.

Se innslaget i Nett-TV.

Opel GT

Opel GT
Foto: GM Media

Opel har lenge slitt med et rykte som trauste, men nå er det på tide å begrave det. Nå er de blitt riktig så ungdommelige, og Opel GT er en skikkelig ungdomsbil i USA.

Der selges den som Saturn Sky og Pontiac Solstice for litt over hundre tusen, og det gjør at man nesten skulle ønske man var amerikaner. I Norge må du nemlig ut med 653 500 kroner for herligheten.

Se innslaget i Nett-TV.

Musikk brukt i programmet.

Soap Theme – Tipton – p 1986 Dick James Music Ltd

Di-Gue-Ding-Ding – Michael Legrand – p 1964 Mercuru S.A.

Car Eats Town – de Phazz – p 2005 Pit Baumgartner

Evening Land – Jan Garbarek – p 1996 ECM Records

The Arrow – Jan Garbarek – p 1996 ECM Records

Aa gjev du batt meg – Vakyrien Allstars – p 2007 Grappa Musikkforlag

Evil Jeans – Ugress – p 2007 Uncanny Planet Records

Simbare – Antonio Carlos Jocafi – p 2004 18th Street Lounge Music

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.