Hopp til innhold

Program 5

"Loveboat"-prosjektet ruller videre, vi kikker på amerikanske båttrender, og to biler som er egnet til å behage både øyet og gasspedalfoten.

Jan Erik Larssen med Mustang Shelby
Foto: NRK

Se hele programmet i Nett-TV

Autofil edition: Love boat

Autofil Edition: Love boat
Foto: NRK

”Love boat”-prosjektet ruller videre og designer Kjell Rasmussen kommer til Eikeli trebåtbyggeri med nye tegninger. "Kjærlighetsbåten" skal fungere like godt som båt og campingvogn, så Larssen skaffer en båthenger som han utfordrer gutta på Custom Cars til å gjøre noe med.

Se innslaget i Nett-TV

Mazda 6

Jan Erik Larssen med Mazda 6
Foto: NRK

Design er det første Jan Erik tenker på når han ser den nye Mazda 6 - den er rett og slett griselekker å se på! Så spenstig og dynamisk er den i linjene at man skulle tro det var en bil til minst en million, men det er det ikke. Du kan faktisk få den heftigste Sport-utgaven med 2,5 liter til ca. 413 000,-.

Se innslaget i Nett-TV

Sun Tracker

Sun Tracker
Foto: NRK

Her har du en form for båtliv som amerikanerne har elsket i årevis. Sun Tracker er verdens mest solgte pontong-båt, og nå er den i ferd med å innta norgeskysten også. Konseptet er like enkelt som genialt - og sosialt! På to kraftige aluminiumspontonger bygger man et kvadratisk aluminiumsdekk som møbleres med salong og sittegruppe, samt en styrekonsoll med stol. På hekken monteres en utenbordsmotor og vips så har du en drøm av et oppholdssted på solfylte dager. Noen sexy båt er det kanskje ikke, men mer plass og mer båt for pengene skal du lete lenge etter.

Se innslaget i Nett-TV

Mustang Shelby

Mustang Shelby
Foto: NRK

Det finnes generøse autofile over hele landet og denne gangen fikk Jan Erik og Tommy låne en Ford Mustang Shelbye 2007 til fri benyttelse på Rudskogen-banen! Dette ikonet av en amerikansk muskelbil som for folk flest ble kjent gjennom filmen "Gone in 60 seconds" kom endelig i en heldig retroversjon i 2005. Jan Erik og Tommy storkoste seg på Rudskogen med denne fantastiske bilen.

Se innslaget i Nett-TV

Musikk brukt i programmet

Soap Theme - Tipton - p 1986 Dick James Music Ltd

Di-gue-ding-ding - Michel Legrand - 1964 Mercury S.A.

Kommisär Kontemporär - Ugress - 2007 Uncanny Planet Records

Suncast - Boom Jinx (Rune Lindbæk Mix) - 2007 Beatservice

Eyen - Plaid - 2004 Warp Records

I Want You So Hard (Boy's Bad News) - Eagles of Death Metal - 2005 Fabulous Weapon Music

Love Spreads - Stone Roses - 2005 Family Recordings

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters