Hopp til innhold

– Du har tatt mange liv

Blogger Linnéa Myhre er kjent for å være skeptisk til det meste, så også med reality-TV. Se hennes møte med «Charter»-Svein.

Video Linnea Myhre i strupen på Charter-Svein

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Hvordan kan du ville samfunnet så vondt at folk skal måtte se på dette her, og måtte finne underholdning i det du driver med?

Spørsmålet kommer fra hun som nettopp har blitt kåret til årets beste blogger, Linnéa Myhre. Under tirsdagens episode av «Trygdekontoret» forklarer Svein Østvik, kjent fra realityprogrammet «Charterfeber» på TV 3, at han ikke vil noen vondt.

– Men jeg vet jo at det blir gørrkjedelig å sitte å tørrprate rundt et bord og drikke en halvliter på en time, da er det bedre å drikke fire stykker, og heller si masse underveis.

– Bryter ned samfunnet

På samme måte som Svein Østvik er kjent for å være sprudlende, glad og fornøyd, konsentrerer Linnéa Myhre seg om det negative i bloggen sin.

Charter-Svein mener det er rart at Myhre velger å kritisere ham, fordi det må være verre å ha et image som bare er negativt.

– Men jeg mener at du bryter ned samfunnet ved å være med på «Charterfeber», og gjør at det går rundt. Du har tatt mange liv, sier bloggeren til Svein Østvik.

– Pinlig

Bloggeren står fast ved kritikken når vi snakker med henne tirsdag.

– De fleste reality-program er rett og slett pinlige. Det er feil måte å søke oppmerksomhet på. De er talentløse. Jeg kunne aldri utsatt øynene mine for noe sånt, sier Linnea Myhre til NRK.no.

Hun innrømmer likevel å ha sett «kanskje en halv episode» av «Charterfeber», men gjør det aldri igjen.

Det overrasker meg at folk fremdeles ser på det. Jeg lurer på hvem disse menneskene er.

Hun understreker at det er programmet «Charterfeber» hun er negativ til, og ikke mennesket Svein Østvik.

Hele «Trygdekontoret» ser du på NRK3 tirsdag klokken 21.35.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.