Dramatisk start på Trygdekontoret

Like før Thomas Seltzer og hans saksbehandlere skulle klubbe årets første vedtak, måtte innspillingen avbrytes og studio tømmes på grunn av brannalarmen.

Trygdekontoret
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se Arja Saijonmaa og Thomas Seltzer framføre «Jag vil tacka livet».

Det var røykutvikling et annet sted i NRK-huset som utløste alarmen, og evakueringen var av den kortvarige varianten. Likevel bidro alarmen til å sette en liten ekstra piff på resten av programmet, som i sin helhet var viet temaet «livet».

– Det er veldig fint å være i gang igjen etter en lang vinterferie, sier programleder og saksbehandler Thomas Seltzer til NRK.no.

Med ny sesong og våren i anmarsj, var programmets første tema et naturlig valg. Kanskje spesielt med tanke på at juleavslutningen var viet døden.

Les også: Er denne mannen blitt for lun?

Nett-TV: Se alle de tidligere sendingene av «Trygdekontoret» her

Samfunnets bylleverk

Trygdekontoret, Arnfinn Haram og Torgny Amdam

Dominikanermunk Arnfinn Haram og rockeren Torgny Amdam er blant denne ukens gjester.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Med onsdagens premiere på NRK3, går «Trygdekontoret» inn i sin tredje sesong. Seltzer frykter likevel ikke å slippe opp for saker å behandle i løpet av våren.

– Vi skulle egentlig være brennuaktuelle, men samfunnet renner jo over av bylleverk, så vi har mer enn nok å snakke om, fastslår programlederen.

Les også: Kristopher Schau fortalte om steriliseringen

«Trygdekontoret» er i utgangspunktet er ganske smalt program, men opplevde seertall på opptil 100 000 i fjor høst. Den tidligere Turboneger-bassisten er godt fornøyd med at konseptet ser ut til å ha fått fotfeste blant seerne, og har målene klare for vårens programmer:

– Denne sesongen skal vi løpe etter samtida med knebeskyttere og åpen munn, lover Seltzer, noe kryptisk.

Arja synger

trygdekontoret, Thomas Seltzer og Arja Saijonmaa

Thomas Seltzer innrømmet at han ble 'starstruck' av å ha Arja Saijonmaa i studio, og så ut til å kose seg under fotograferingen.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Han valgte å åpne årets første saksmapper sammen med «en munk med sterke meninger, en av Norges smarteste rockere, og Nordens dronning».

Les også: Ari er lei dårlige journalister

Med andre ord: Dominikanerbror og samfunnsdebattant Arnfinn Haram, den filosofiske rockeren Torgny Amdam, kjent fra bandet Amulet, og den finske sangerinnen, skuespilleren og FN-ambassadøren Arja Saijonmaa.

Og hva er vel mer naturlig i en «livet-spesial», enn å få 70-tallsikonet Arja Saijonmaa til å fremføre sangen «Jag vill tacka livet» med Seltzer på gitar?

Les også: – Får jeg kjenne?

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP