Linn Skåber slutter i Nytt på nytt

Linn Skåber har vært fast i Nytt på nytt-panelet siden 2007. Men seks år er nok for komikeren, og nå velger hun å gi seg i det populære programmet. – Livet går videre, spøker Jon Almaas.

Linn Skåber har vært fast i Nytt på nytt-panelet siden 2007. Men seks år er nok for komikeren, og nå velger hun å gi seg i det populære programmet. – Livet går videre, spøker Jon Almaas.

Linn Skåber forteller om hvorfor hun valgte å slutte i Nytt på nytt. I morgen blir det avslørt hvem som blir Jon Almaas' og Knut Nærums nye makker.

Under kveldens opptak av denne ukas Nytt på nytt-sending, annonserte skuespiller Linn Skåber for et overrasket publikum at hun nå velger å gi seg for godt som paneldeltager i Norges mest sette TV-program.

Hun ble takket av med sang fra sine to kollegaer, Jon Almaas og Knut Nærum. De brukte sangen She, av Elvis Costello, for å si farvel til sin kollega gjennom mange år. Avskjedsøyeblikket fikk frem en tåre hos hovedpersonen.

– Jeg kan ikke stikke under stol at jeg ble litt trist, denne gjengen her er jo litt som en familie. Men når du er vant til å leve et liv som jeg har gjort, er man vant til å bytte familie. Nå er tiden inne for å gjøre andre ting, oppsummerer hun til NRK.no.

Hun har flere idéer på hva hun skal bruke tiden til, og lover at vi kommer til å se mye skuespilleren Linn Skåber fremover.

(saken fortsetter etter bildet)

Nytt på nytt

Jon og Knut hyllet sin kollega gjennom seks år med 'She' av Charles Aznavour, udødeliggjort av Elvis Costello..

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tok avgjørelsen i februar

– Livet går videre, humrer Jon Almaas.

Han og resten av redaksjonen har holdt på hemmeligheten siden februar i år, og Skåber innrømmer at det har vært vanskelig å fatte beslutningen om å gi seg for godt.

– Jeg liker meg veldig godt her, så det har vært et utrolig vanskelig valg, sier hovedpersonen til NRK.no like etter opptaket av sendingen er avsluttet.

– Men nå er jeg jo gravid med Dan Børge, spøker hun på sedvanlig vis.

Linn Skåber ble en del av Nytt på Nytt i 2007, og tok over for Anne-Kat Hærland som hadde sittet i panelet sammen med Knut Nærum og programleder Jon Almaas i åtte år.

Hvem som nå blir det tredje medlemmet i det faste Nytt på Nytt-panelet, får du vite på NRK.no i morgen tidlig.

– Vil ikke plage folk med flere pauser

Linn Skåber, hjerte til hjerte

Skåber har en bred karriere som skuespiller og komiker. Her fra den populære dokumentariske humorserien Hjerte til hjerte.

Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Skåber har to ganger tidligere hatt pause fra Nytt på Nytt, blant annet for å spille teater. Senest i fjor høst var Skåber ute av Gullrekka, og da ble et utvalg vikarer løsningen på Skåbers fravær. Hun spilte da i Ingmar Bergmans «Scener fra et ekteskap» på Oslo Nye Teater, og nå vil hun få tid til å prioritere skuespillerkarrieren på heltid.

– Jeg vil ikke plage folk med enda flere pauser, så derfor gjør jeg dette, sier hun.

– Det er fint at det skjer midt i sesongen og ikke i starten. Nå blir det bootcamp på den neste som skal inn, sier Knut Nærum.

Han har sammen med Almaas vært i panelet siden programmet første gang ble sendt i 1999.

– Vi bytter ut den enkleste brikken. Det har vi gjort før, så det hadde vært mer kritisk om Knut eller jeg ga oss, sier Almaas med det berømte glimtet i øyet.

Jon Almaas, Linn skåber og Knut Nærum

Linn Skåber takker for seg i Nytt på Nytt. I morgen blir det avslørt hvem som blir Jon Almaas' og Knut Nærums nye makker.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Blir karrieren ut

Anne Cath. Hærland var første dame som forlot Nytt på nytt, og nå er det Skåber som sier adjø. Men selv om damene forlater Nytt på nytt-skuta, lover gutta at de ikke kommer til å forsvinne på mange år.

– Jeg er jo en del av Kongelig Norsk Fargefjernsyn, så jeg gjør bare som sjefene sier. NRK er som det gamle DDR og Deutsche Rundfunk, der var det bare å bli der man var plassert, forklarer Almaas.

– Jeg kom veldig sent i gang med pensjonssparing, så jeg må nok også bli en stund til, sier Nærum.

Knut Nærum fikk en sterk reaksjon etter at Skåber annonserte sin exit fra Nytt på nytt

Knut Nærum og Jon Almaas` oppsummerer Linns exit fra Nytt på nytt.

Hvem håper du tar over etter Linn?

Kulturstrøm

 • Ny leder i PEN

  Kjersti Løken Stavrum ble valgt til ny leder i Norsk PEN på organisasjonens årsmøte 24. april. Hun er tidligere redaktør og journalist i en rekke publikasjoner, herunder Aftenposten (A-magasinet og Aften), samt tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund. Kjersti Løken Stavrum tar over ledervervet etter William Nygaard, tidligere administrerende direktør i Aschehoug. PEN er verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.

 • Innslag av simpel poesi

  I den japanske filmen «Reisen til Yoshino» møter vi flere mennesker som har ulike grunner til å oppsøke skogens krefter. Litt for ofte nærmer utførelsen av det spirituelle tankegodset seg grensen til noe corny og kunstig, mener NRKs filmanmelder Sigurd Vik og gir terningkast 4.

  Masatoshi Nagase og Juliette Binoche i «Reisen til Yoshino» 
  Foto: Fidalgo Filmdistribusjon
 • Sting med eget show

  Artisten Sting går i fotsporene til Elvis Presley, Celine Dion og Britney Spears og får eget show i Las Vegas. Showet skal inneholde en rekke hitlåter fra hans 40 år lange karriere, og skal ha premiere på Caesar's Palace i mai neste år.