Hopp til innhold

Tok sveitserne med storm

- Det gikk nesten skremmende lett. Da jeg fikk høre sangen, sa jeg at dette vil jeg være med på.

Lene Marlin

Lene Marlin trives som låtskriver.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Lene Marlin og Lovebugs

Lene Marlin har blitt stjerne i Sveits og synger på singelen «Avalon» sammen med det sveitsiske popbandet Lovebugs. Onsdag lanserte de singelen og albumet den er hentet fra i Oslo. Fra venstre: Simon Ramseier (trommer), Lene Marlin og Adrian Sieber (vokal).

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Les også: Comeback på scenen

Se i nett-tv: "How Would It Be" (Lene Marlin)

Se i nett-tv: "Unforgivable sinner" (Lene Marlin)

Mer om Lene Marlin!

Lene Marlin (26) stråler der hun sitter mellom Simon Ramseier og Adrian Sieber fra det sveitsiske popbandet Lovebugs.

Stemningen dem imellom er lett og ledig, de ler mye og gjerne, gir hverandre ærlige og varme komplimenter og viser med all mulig tydelighet at samarbeidet på hitsingelen «Avalon» var en god opplevelse.

Helt i det blå

Men Sieber, frontmann, låtskriver, sanger og gitarist i bandet fra Basel, kan fortelle at det var helt i det blå da de sendte en e-post med lydfil Marlins vei for å høre om hun ville være med å synge duett på sangen fra gruppas niende album, «In Every Waking Moment».

- To uker senere var hun i Zürich. Før jeg så henne, trodde jeg ikke dette skulle bli noe av. Jeg var veldig nervøs, men det gikk så greit. Vi plukket henne opp på flyplassen og var ute og spiste middag på kvelden. Det var ikke Lene den store stjerna, det var bare Lene og vi skulle synge sammen. Stemmene våre passet perfekt, sier han til NTB.

Låtskriveren

Lene Marlin kvitterer den positive stemningen.

- Det gikk nesten skremmende lett. Da jeg fikk høre sangen, sa jeg at dette vil jeg være med på. De hadde hørt om meg, men da jeg traff dem måtte jeg være ærlig og si at jeg ikke hadde hørt om dem. Nå har jeg gjort hjemmeleksa mi, sier hun om bandet som er svært populært i hjemlandet.

Det er to år siden hun sist ga ut egen plate, det Stargate-produserte «Lost in a Moment». Og det er nettopp takket være duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen at hun for tiden har en liten finger med i suksessen til R&B-stjernen Rihanna som nå topper singellistene i USA med «Umbrella» fra det nye albumet «Good Gone Girl Bad».

Stargate

Stargate-duoen kontaktet Lene og lurte på om hun ville være med å skrive materiale til plata. Hun endte opp med å bidra på tittelkuttet.

- «Umbrella», ja. Den skulle jeg ønske jeg hadde skrevet. Nei da, bare å vite at jeg har vært med på en av sangene på den plata, er nok for meg. Jeg har kjent de to gutta i Stargate i flere år. De kontaktet meg og lurte på om jeg ville være med.

Noen egne plateplaner har hun ikke akkurat nå.

- Jeg skriver sanger, men vet ikke helt til hva. Jeg elsker å skrive sanger, så om folk vil synge dem, er det bare fint. Vi får se hva som skjer, sier hun rutinert og er nok mer opptatt av å bidra til at det går like godt for Lovebugs i Norge som det har gjort i Sveits der både singelen og albumet toppet listene i fjor.

Stjerne i Sveits

Lovebugs startet i 1993 på en skole i Basel.

- Det var aldri meningen at det skulle bli en karriere ut av det. For hver plate vi har gitt ut er vi blitt større. Nå har vi liksom blitt berømte, sier Sieber beskjedent.

- Nå kan vi spille store konserter og en gang varmet vi opp for Rolling Stones. Det er utrolig, for da vi startet snakket vi aldri om at noe sånt skulle skje. Og nå er vi her i Oslo, legger trommeslager Ramseier til.

Sieber peker på at det er et lite platemarked i Sveits som har et innbyggertall på rundt 7,5 millioner.

- Det gjør at det ikke er lett å komme ut. Men noen få har klart det som Yello og The Young Gods. Og så har vi en veldig berømt artist som heter DJ Bobo som lager musikk fra hjertet, sier han ironisk.

«Hei, Lene!»

En annen kjent artist i fjellandet er nettopp Lene Marlin.

- De spilte jo sangene hennes før i Sveits, men nå gjør de det enda mer. Når jeg for eksempel er ute og handler, så hører jeg henne synge i butikkene og da er det liksom: «Hei, Lene!».

Og går det som Lovebugs håper, kommer de tilbake til Norge for å spille og da er det ikke utenkelig at nettopp Lene Marlin dukker opp for å synge «Avalon».

(NRK/NTB) 

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters