Led Zeppelin bekrefter verdensturné

Led Zeppelin-fansen kan bare slappe av. Det blir verdensturné!

Jimmy Page, Led Zeppelin

Under en pressekonferanse i Japan mandag bekreftet Jimmy Page at Led Zeppelin har planer om en verdensturné.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Les også: Håp for Led Zeppelin-fansen?

Se i nett-tv: Led Zeppelin-konsert gratis her!

Spekulasjonene begynte å komme lenge før Led Zeppelin holdt sin mye omtalte gjenforeningskonsert i London rett før jul. Og nå er det blitt bekreftet: Led Zeppelin forbereder seg til verdensturné etter fjorårets gjenforeningskonsert, men det vil tidligst skje senere i år, sier bandets gitarist Jimmy Page.

Har lagt fundamentet

I forrige måned spilte det britiske bandet en to timer lang konsert i 02 Arena i London for 20.000 heldige fans. Page, som var i Tokyo mandag for å lansere Zeppelin-samleplaten «Mothership», bekreftet at de tre gjenlevende medlemmene av 70-tallsgruppa har lagt fundamentet for en verdensturné.

Jimmy Page Led Zeppelin

Jimmy Page holdt pressekonferanse i japan mandag.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

- Mengden av arbeid som vi la ned i 02 er det du ville ha lagt ned i en verdensturné, sa Page til pressen ifølge nyhetsbyrået AFP.

Avhengig av Krauss-turné

Men han avslo å gå inn på detaljer, og sa at verdensturneen var avhengig av planene til bandets vokalist Robert Plant som turnerer med Alison Krauss fram mot sommeren.

Det er tidligere blitt hevdet at Led Zeppelin skal spille på Bonnaroo-festivalen i USA som blir arrangert mellom 12. og 15. juni.

Page sa at Plant var opptatt fram til september.

Kulturstrøm

  • Malte over kritisert gatekunst

    Lørdag kveld forsvant veggmaleriet av den jødisk-ortodokse mannen fra lekeplassen i Bergen. – Bør tenke seg nøye om før man tar ned et kunstverk, sier advokat og ytringsfrihetsekspert.

  • Bergen tok storeslem i korps-NM

    Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.

    I 1. divisjon janitsjar tok Bergenskorpsene alle de tre første plassene og tapetserte pallen. Midtun Skoles Musikkorps vant, foran nabokorpset Skjold Skoles Musikkorps. Ulriken Janitsjar tok siste plassen på podiet.

    I 2. divisjon brass gikk Skodvin Skulemusikk til topps, med nyskrevet stykke av Kjetil Djønne.