Normal

Le Bataclan skal gjenåpnes

Eierne vil begynne med renovering av den terrorrammede konsertarenaen.

Bataclan, Paris

Le Bataclan ble stengt etter terrorangrepet i november. Nå er planen å arrangere nye konserter i slutten av 2016.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Eierne av Le Bataclan, konsertarenaen som ble rammet av terrorangrep i Paris i november, har annonsert via deres egen nettside at de nå planlegger å gjenåpne arenaen.

I en kort beskjed melder de at de har bestemt seg for å renovere lokalet, og vil gjøre sitt beste for å arrangere nye konserter mot slutten av året.

De forklarer videre at de vil komme med ny informasjon så snart de vet noe mer. I meldingen takker de også for all støtten de har mottatt de siste månedene.

– Vi ønsker også å takke alle som har støttet oss. Sympatien deres rører oss dypt, skriver de.

Vil være de første som opptrer

Under terrorangrepet spilte det amerikanske rockebandet Eagles Of Death Metal

U2 og Eagles of Death Metal

Under U2 sin konsert i Paris i desember, inviterte bandet Eagles Of Death Metal opp på scenen for å fremføre noen låter.

Foto: Reuters

konsert for omtrent 1500 mennesker, der 89 ble drept. Bandet har vært tydelige på at de vil tilbake igjen til og spille ny konsert i Le Bataclan.

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sa vokalist Jesse Hughes i et intervju etter angrepene.

Legendarisk musikkscene

I helgen spiller de for et utsolgt Sentrum Scene, og i går annonserte Øyafestivalen at de kommer tilbake for å spille i Tøyenparken i august.

Le Bataclan åpnet i 1865, og ble sist renovert i 2006. Stedet anses for å være en av de legendariske musikkstedene i byen.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix