NRK Meny
Normal

Le Bataclan skal gjenåpnes

Eierne vil begynne med renovering av den terrorrammede konsertarenaen.

Bataclan, Paris

Le Bataclan ble stengt etter terrorangrepet i november. Nå er planen å arrangere nye konserter i slutten av 2016.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Eierne av Le Bataclan, konsertarenaen som ble rammet av terrorangrep i Paris i november, har annonsert via deres egen nettside at de nå planlegger å gjenåpne arenaen.

I en kort beskjed melder de at de har bestemt seg for å renovere lokalet, og vil gjøre sitt beste for å arrangere nye konserter mot slutten av året.

De forklarer videre at de vil komme med ny informasjon så snart de vet noe mer. I meldingen takker de også for all støtten de har mottatt de siste månedene.

– Vi ønsker også å takke alle som har støttet oss. Sympatien deres rører oss dypt, skriver de.

Vil være de første som opptrer

Under terrorangrepet spilte det amerikanske rockebandet Eagles Of Death Metal

U2 og Eagles of Death Metal

Under U2 sin konsert i Paris i desember, inviterte bandet Eagles Of Death Metal opp på scenen for å fremføre noen låter.

Foto: Reuters

konsert for omtrent 1500 mennesker, der 89 ble drept. Bandet har vært tydelige på at de vil tilbake igjen til og spille ny konsert i Le Bataclan.

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sa vokalist Jesse Hughes i et intervju etter angrepene.

Legendarisk musikkscene

I helgen spiller de for et utsolgt Sentrum Scene, og i går annonserte Øyafestivalen at de kommer tilbake for å spille i Tøyenparken i august.

Le Bataclan åpnet i 1865, og ble sist renovert i 2006. Stedet anses for å være en av de legendariske musikkstedene i byen.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK