Hopp til innhold

Le Bataclan skal gjenåpnes

Eierne vil begynne med renovering av den terrorrammede konsertarenaen.

Bataclan, Paris

Le Bataclan ble stengt etter terrorangrepet i november. Nå er planen å arrangere nye konserter i slutten av 2016.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Eierne av Le Bataclan, konsertarenaen som ble rammet av terrorangrep i Paris i november, har annonsert via deres egen nettside at de nå planlegger å gjenåpne arenaen.

I en kort beskjed melder de at de har bestemt seg for å renovere lokalet, og vil gjøre sitt beste for å arrangere nye konserter mot slutten av året.

De forklarer videre at de vil komme med ny informasjon så snart de vet noe mer. I meldingen takker de også for all støtten de har mottatt de siste månedene.

– Vi ønsker også å takke alle som har støttet oss. Sympatien deres rører oss dypt, skriver de.

Vil være de første som opptrer

Under terrorangrepet spilte det amerikanske rockebandet Eagles Of Death Metal

U2 og Eagles of Death Metal

Under U2 sin konsert i Paris i desember, inviterte bandet Eagles Of Death Metal opp på scenen for å fremføre noen låter.

Foto: Reuters

konsert for omtrent 1500 mennesker, der 89 ble drept. Bandet har vært tydelige på at de vil tilbake igjen til og spille ny konsert i Le Bataclan.

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sa vokalist Jesse Hughes i et intervju etter angrepene.

Legendarisk musikkscene

I helgen spiller de for et utsolgt Sentrum Scene, og i går annonserte Øyafestivalen at de kommer tilbake for å spille i Tøyenparken i august.

Le Bataclan åpnet i 1865, og ble sist renovert i 2006. Stedet anses for å være en av de legendariske musikkstedene i byen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters