Kylling enchiladas

Fredagskosen er kylling enchiladas! 

Lise Finckenhagen på kjøkkenet
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

 

Kyllingenchiladas
Foto: Heidi Rode / NRK

6 stk tortilla

500 g kyllingfilet

1 stor løk/rødløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 fedd hvitløk

1 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

1 ts tørket koriander

1/2 ts fenikkel

salt og pepper

250 g revet gul ost, cheddar

jalapeno-chili

tomatsalsa

 

 

Slik gjør du:

 

Skjær kylling, løk, hvitløk og paprika i tynne strimler.Krydre kyllingen med salt og pepper og stek strimlene i en varm panne.

Stek grønnsakene myke og gylne i olivenolje.Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder.Fordel blandingen på tortillaene. Topp med salsa, jalapeno og revet ost.Pakk godt sammen så fyllet holdes på plass.

Legg de fylte tortillaene i en ildfast form, topp med resten av salsaen og revet ost.Gratiner i ovn ved 225 grader ( bruk gjerne grill) i 10-12 minutter.De skal bli gylne og sprø.

 

Tomatsalsa:

 

1 løk/rødløk

2 fedd hvitløk

1/2 rød chili

1 boks knuste hermetiske tomater

1 ss sukker

1 ss rødvinseddik/balsamicoeddik

2 plommetomater

1 liten bunt frisk koriander

olivenolje

salt

 

Slik gjør du:

Finhakk løk, chili og hvitløk og fres det mykt i en middels varm stekepanne.Tilsett hermetiske tomater, sukker og eddik. La sausen putre i 10-15 minutter.

Del tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i terninger og rør inn tomater, hakket frisk koriander og salt.

 

Mais og avokadosalsa:

 

Mais- og avokadosalsa og tortillachips
Foto: Heidi Rode / NRK

 

1 boks maiskorn, eller maiskorn fra 2 maiskolber

2 avokado

4 vårløker

1 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chili, renset for frø og finhakket

1/2 lime

1 liten bunt frisk koriander

salt og pepper

olivenolje

 

Slik gjør du:

Hell av kraften fra maisen og la dem renne godt av seg, gjerne på kjøkkenpapir.Bland maisen med litt olivenolje, salt og pepper. Stek maisen til den blir brun i en glovarm stekepanne.

Ha den ristede maisen over i en bolle og bland inn avokado i biter, vårløk i tynne skiver, chili, hvitløk og hakket koriander.Smak til med limesaft, litt olivenolje, salt og pepper.

 

Tips:

Rømme, guacamole, salat og bønnestuing smaker også godt til enchilada.

Kylling kan erstattes med biff- eller svinekjøtt i strimler.