Til fire personer trenger du:
6 stk tortilla
500 g kyllingfilet
1 stor løk/rødløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts tørket koriander
1/2 ts fenikkel
salt og pepper
250 g revet gul ost, cheddar
jalapeno-chili
tomatsalsa
Slik gjør du:
Skjær kylling, løk, hvitløk og paprika i tynne strimler.Krydre kyllingen med salt og pepper og stek strimlene i en varm panne.
Stek grønnsakene myke og gylne i olivenolje.Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder.Fordel blandingen på tortillaene. Topp med salsa, jalapeno og revet ost.Pakk godt sammen så fyllet holdes på plass.
Legg de fylte tortillaene i en ildfast form, topp med resten av salsaen og revet ost.Gratiner i ovn ved 225 grader ( bruk gjerne grill) i 10-12 minutter.De skal bli gylne og sprø.
Tomatsalsa:
1 løk/rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 boks knuste hermetiske tomater
1 ss sukker
1 ss rødvinseddik/balsamicoeddik
2 plommetomater
1 liten bunt frisk koriander
olivenolje
salt
Slik gjør du:
Finhakk løk, chili og hvitløk og fres det mykt i en middels varm stekepanne.Tilsett hermetiske tomater, sukker og eddik. La sausen putre i 10-15 minutter.
Del tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i terninger og rør inn tomater, hakket frisk koriander og salt.
Mais og avokadosalsa:
1 boks maiskorn, eller maiskorn fra 2 maiskolber
2 avokado
4 vårløker
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, renset for frø og finhakket
1/2 lime
1 liten bunt frisk koriander
salt og pepper
olivenolje
Slik gjør du:
Hell av kraften fra maisen og la dem renne godt av seg, gjerne på kjøkkenpapir.Bland maisen med litt olivenolje, salt og pepper. Stek maisen til den blir brun i en glovarm stekepanne.
Ha den ristede maisen over i en bolle og bland inn avokado i biter, vårløk i tynne skiver, chili, hvitløk og hakket koriander.Smak til med limesaft, litt olivenolje, salt og pepper.
Tips:
Rømme, guacamole, salat og bønnestuing smaker også godt til enchilada.
Kylling kan erstattes med biff- eller svinekjøtt i strimler.