NRK Meny
Normal

Kygo spiller på Fredspriskonserten

Den norske verdensstjernen Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll skal opptre både på Fredpriskonserten i Telenor Arena og under fakkeltoget i Oslo sentrum kvelden før.

Kygo

Kygo har tatt raske steg fra gutterommet hjemme i Fana til å bli en av verdens største EDM-musikere. I desember spiller han under Fredspriskonserten i Telenor Arena.

Enda en norsk artist er dermed klar for Fredspriskonserten 11. desember – i tillegg til a-ha og Aurora.

24-åringen fra Fana i Bergen er en av verdens største innen musikksjangeren EDM, og musikken hans har nådd ut til millioner av lyttere. Totalt sett nærmer han seg én milliard streaminger av sine låter på Youtube, Soundcloud og Spotify.

Spiller under fakkel-hyllest

– Jeg er stolt over å få spille på Fredspriskonserten. Det blir ikke mindre gjevt når jeg ser hvilke andre artister som allerede er bekreftet klare for konserten, sier han i en pressemelding.

I tillegg til sin opptreden i Telenor Arena under Fredspriskonserten, skal Kygo spille en akustisk versjon av sin hitsingel «Firestone» utenfor Grand Hotel i Oslo kvelden før. Dette skjer i forbindelse med det årlige fakkeltoget, hvor vinnerne av fredsprisen hylles. Dette er første gang det er musikkinnslag samtidig med denne tradisjonsrike hyllesten.

Samarbeid med Youtube

Fra før er det også kjent at den amerikanske talkshowstjernen Jay Leno skal lede Fredspriskonserten.

Også flere artistnavn vil bli sluppet i tiden fram mot konserten.

Den årlige Nobelkonserten blir for første gang i år arrangert i Telenor Arena på Fornebu, med 15 000 sitteplasser. En samarbeidsavtale med Youtube gjør at arrangementet kan strømmes over hele verden. Samtidig sendes showet direkte på NRK1.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).