Kygo spiller på Fredspriskonserten

Den norske verdensstjernen Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll skal opptre både på Fredpriskonserten i Telenor Arena og under fakkeltoget i Oslo sentrum kvelden før.

Kygo

Kygo har tatt raske steg fra gutterommet hjemme i Fana til å bli en av verdens største EDM-musikere. I desember spiller han under Fredspriskonserten i Telenor Arena.

Enda en norsk artist er dermed klar for Fredspriskonserten 11. desember – i tillegg til a-ha og Aurora.

24-åringen fra Fana i Bergen er en av verdens største innen musikksjangeren EDM, og musikken hans har nådd ut til millioner av lyttere. Totalt sett nærmer han seg én milliard streaminger av sine låter på Youtube, Soundcloud og Spotify.

Spiller under fakkel-hyllest

– Jeg er stolt over å få spille på Fredspriskonserten. Det blir ikke mindre gjevt når jeg ser hvilke andre artister som allerede er bekreftet klare for konserten, sier han i en pressemelding.

I tillegg til sin opptreden i Telenor Arena under Fredspriskonserten, skal Kygo spille en akustisk versjon av sin hitsingel «Firestone» utenfor Grand Hotel i Oslo kvelden før. Dette skjer i forbindelse med det årlige fakkeltoget, hvor vinnerne av fredsprisen hylles. Dette er første gang det er musikkinnslag samtidig med denne tradisjonsrike hyllesten.

Samarbeid med Youtube

Fra før er det også kjent at den amerikanske talkshowstjernen Jay Leno skal lede Fredspriskonserten.

Også flere artistnavn vil bli sluppet i tiden fram mot konserten.

Den årlige Nobelkonserten blir for første gang i år arrangert i Telenor Arena på Fornebu, med 15 000 sitteplasser. En samarbeidsavtale med Youtube gjør at arrangementet kan strømmes over hele verden. Samtidig sendes showet direkte på NRK1.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix