NRK Meny
Normal

Stjerneduett mellom A-ha og Kygo på Nobelkonserten

A-ha fikk hjelp av Kygo under Nobelkonserten i Telenor Arena. Se høydepunktene her.

A-ha og Kygo spilte «Take On Me» sammen på Nobelkonserten.

Nobelkonserten TV-overføres til 130 land og nås samtidig direkte til alle de i verden uten TV i og med at Youtube sendte direkte.

Helt mot slutten av showet fikk de med seg et toppmøte mellom to av tidenes største norske artister, nemlig a-ha og Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll). Sammen dro de en svingende og uvant versjon av verdenseneren «Take On Me».

Før dette hadde a-ha spilt ei veritabel gullrekke, i form av «Scoundrel Days», «The Sun Always Shines on TV», «Stay On These Roads» og «Sycamore Leaves».

Se hele konserten på nytt i NRKs TV-spiller (konserten begynte kl. 19.55)

Kygo opptrådte også i starten av showet, og da det ble en ren bergensduett mellom Kygo og Kurt Nilsen. Sammen framførte de en nedstrippet versjon av «Firestone» – en låt som er avspilt over 300 millioner ganger i Spotify.

Kygo og Kurt Nilsen spilte «Firestone» sammen i Telenor Arena.

Den tidligere talkshow-legenden Jay Leno benyttet anledningen til å unnskylde overfor hele verden for The Kardashians og Donald Trump. Leno uttalte også bekymring for global oppvarming:

– Med dette tempoet kommer Vladimir Putin til å ta av seg skjorta i februar, og det er det ingen som har lyst til å se.

Talkshowverten Jay Leno ba om unnskyldning for The Kardashians under Nobelkonserten i Telenor Arena.

Den danske elektropopartisten MØ (Karen Marie Ørsted) framførte sine låter «New Year's Eve» og «Lean On». Sistnevnte låt, som hun spiller sammen med Grammy-nominerte Major Lazers, er sett nesten 900 millioner ganger på Youtube.

Danske MØ synger på Nobelkonserten

Aurora Aksnes har hatt en voldsom karriereutvikling, og er i ferd med å få et navn i Storbritannia etter å ha sunget Oasis-låten «Half The World Away» i en reklamefilm. Samme låt ble framført i Telenor Arena.

Les også: Aurora: Veldig rart at jeg skal være der

Aurora Aksnes synger «Half The World Away»

Stjerneskuddet Jason Derülo, som har skrevet låter for P. Diddy før han fikk sin egen enorme karriere: 50 millioner solgte singler og to milliarder visninger på Youtube.

Jason Derülo spilte på Nobelkonserten.

Den tunisiske sangeren og låtskriveren Emel Mathlouthi er kjent for sin protestsang «Ya Tounes Ya Meskina», som ble kjenningsmelodien til landets fredelige revolusjon.

Emel Mathlouthi synger på Nobelkonserten

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.