NRK Meny
Normal

Stjerneduett mellom A-ha og Kygo på Nobelkonserten

A-ha fikk hjelp av Kygo under Nobelkonserten i Telenor Arena. Se høydepunktene her.

A-ha og Kygo spilte «Take On Me» sammen på Nobelkonserten.

Nobelkonserten TV-overføres til 130 land og nås samtidig direkte til alle de i verden uten TV i og med at Youtube sendte direkte.

Helt mot slutten av showet fikk de med seg et toppmøte mellom to av tidenes største norske artister, nemlig a-ha og Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll). Sammen dro de en svingende og uvant versjon av verdenseneren «Take On Me».

Før dette hadde a-ha spilt ei veritabel gullrekke, i form av «Scoundrel Days», «The Sun Always Shines on TV», «Stay On These Roads» og «Sycamore Leaves».

Se hele konserten på nytt i NRKs TV-spiller (konserten begynte kl. 19.55)

Kygo opptrådte også i starten av showet, og da det ble en ren bergensduett mellom Kygo og Kurt Nilsen. Sammen framførte de en nedstrippet versjon av «Firestone» – en låt som er avspilt over 300 millioner ganger i Spotify.

Kygo og Kurt Nilsen spilte «Firestone» sammen i Telenor Arena.

Den tidligere talkshow-legenden Jay Leno benyttet anledningen til å unnskylde overfor hele verden for The Kardashians og Donald Trump. Leno uttalte også bekymring for global oppvarming:

– Med dette tempoet kommer Vladimir Putin til å ta av seg skjorta i februar, og det er det ingen som har lyst til å se.

Talkshowverten Jay Leno ba om unnskyldning for The Kardashians under Nobelkonserten i Telenor Arena.

Den danske elektropopartisten MØ (Karen Marie Ørsted) framførte sine låter «New Year's Eve» og «Lean On». Sistnevnte låt, som hun spiller sammen med Grammy-nominerte Major Lazers, er sett nesten 900 millioner ganger på Youtube.

Danske MØ synger på Nobelkonserten

Aurora Aksnes har hatt en voldsom karriereutvikling, og er i ferd med å få et navn i Storbritannia etter å ha sunget Oasis-låten «Half The World Away» i en reklamefilm. Samme låt ble framført i Telenor Arena.

Les også: Aurora: Veldig rart at jeg skal være der

Aurora Aksnes synger «Half The World Away»

Stjerneskuddet Jason Derülo, som har skrevet låter for P. Diddy før han fikk sin egen enorme karriere: 50 millioner solgte singler og to milliarder visninger på Youtube.

Jason Derülo spilte på Nobelkonserten.

Den tunisiske sangeren og låtskriveren Emel Mathlouthi er kjent for sin protestsang «Ya Tounes Ya Meskina», som ble kjenningsmelodien til landets fredelige revolusjon.

Emel Mathlouthi synger på Nobelkonserten

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.