Hopp til innhold

Krangler om Wikileaks på «Skavlan»

Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes og Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir går i strupen på hverandre hos «Skavlan».

UENIGE: Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir går i strupen Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes under kveldens Skavlan.

I dag er Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes og Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir, blant gjestene i kveldens «Skavlan».

– Gikk for langt

Og med det amerikanske valget som bakteppe går Fellowes i strupen på Jonsdottir.

Skavlan spør nemlig Jonsdottir hva hun tenker om Wikileaks rolle i den amerikanske valgkampen og sammenheng med Trumps seier.

– Jeg syns det Wikileaks har gjort er ekstremt viktig. Men jeg mener det gikk for langt under valgkampen, sier Jónsdottir og fortsetter:

– Jeg kunne ha forstått det dersom USA hadde blandet seg inn i valget i et lite land – at det hadde vært krefter som ville forsøke å stoppe det. Men her var det snakk om to veldig sterke krefter, sier Jonsdottir, som blir avbrutt av Fellowes.

– Sviktet USA

– Jeg kan ikke la deg fortsette. Wikileaks har sviktet USA og hans handlinger hører til hos en ekte forræder, sier Fellowes.

– I starten var Wikileaks en ekstremt viktig plattform. Og hvis du er uenig i det, så er vi uenig, svarer Jónsdottir.

I løpet av sin tiårige eksistens har Wikileaks publisert over 10 millioner lekkede dokumenter. I forkant av valget i USA antydet Wikileaks at det ville komme nye avsløringer om Hillary Clinton.

Knapt en måned før det amerikanske valget holdt Julian Assange en pressekonferanse hvor han sa at det har florert en del falske rykter og nyhetssaker om at Wikileaks har planer om å sverte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.