Krangler om Wikileaks på «Skavlan»

Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes og Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir går i strupen på hverandre hos «Skavlan».

UENIGE: Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir går i strupen Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes under kveldens Skavlan.

I dag er Downton Abbey-skaperen Julian Fellowes og Islands Piratparti-leder Birgitta Jónsdottir, blant gjestene i kveldens «Skavlan».

– Gikk for langt

Og med det amerikanske valget som bakteppe går Fellowes i strupen på Jonsdottir.

Skavlan spør nemlig Jonsdottir hva hun tenker om Wikileaks rolle i den amerikanske valgkampen og sammenheng med Trumps seier.

– Jeg syns det Wikileaks har gjort er ekstremt viktig. Men jeg mener det gikk for langt under valgkampen, sier Jónsdottir og fortsetter:

– Jeg kunne ha forstått det dersom USA hadde blandet seg inn i valget i et lite land – at det hadde vært krefter som ville forsøke å stoppe det. Men her var det snakk om to veldig sterke krefter, sier Jonsdottir, som blir avbrutt av Fellowes.

– Sviktet USA

– Jeg kan ikke la deg fortsette. Wikileaks har sviktet USA og hans handlinger hører til hos en ekte forræder, sier Fellowes.

– I starten var Wikileaks en ekstremt viktig plattform. Og hvis du er uenig i det, så er vi uenig, svarer Jónsdottir.

I løpet av sin tiårige eksistens har Wikileaks publisert over 10 millioner lekkede dokumenter. I forkant av valget i USA antydet Wikileaks at det ville komme nye avsløringer om Hillary Clinton.

Knapt en måned før det amerikanske valget holdt Julian Assange en pressekonferanse hvor han sa at det har florert en del falske rykter og nyhetssaker om at Wikileaks har planer om å sverte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton.

Kulturstrøm

  • Politianmelder arrangør

    Ex-arrangøren av Gausdalfestivalen blir anmeldt av Vassendgutanes manager Alf Aarseth etter en konsert i Gausdal i mars. Arrangørens selskap begjærte oppbud fire dager etter konserten, og har ikke betalt regninger på over 100.000 kroner.

    Vassendgutane
    Foto: Oyvind Eide
  • Fjerner ikke minnesmerke

    Islamsk fellesråd har bedt Stavanger kommune fjerne eller endre platen tilegnet fredsprisvinner Muhammad Yunus fordi han deler navn med profeten. Flere installasjoner for fredsprisvinnere er nedfelt i bakken i sentrum. Byens ordfører Christine Sagen Helgø (H) vil ikke ta bort den omstridte bronseplaten. – De handler om fredsprisvinnerne og har ingen tilknytning til profeten Muhammad, sier hun. (NTB)