Hopp til innhold

Katie Holmes

Hun har født barnet til Tom Cruise, og har fått han til å hoppe forelsket og fanatisk i sofaen til Oprah Winfrey. Møt den unge, katolske skuespillerinnen. 

Katie Holmes
Foto: Alessia Pierdomenico, ALESSIA PIERDOMENICO

I gamle dager, altså før hun møtte Tom Cruise, var Katie Holmes velkjent som søt ung, pike i TV-serien Dawson`s Creek. Den gangen kvitret hun lykkelig til pressen at det var vidunderlig å være en søt liten ting, noe hun slett ikke hadde lyst å vokse fra.

Nå er hun mest kjent som dama til Tom Cruise og mor til hans heftig presseomtalte baby. Dermed er det slutt på pludringen. Herr Cruise har tatt kontrollen. Han bestemmer hva hun skal si, hva hun skal gjøre og hvordan hun skal se ut.  

Katie Holmes
Foto: John D McHugh, JOHN D MCHUGH

Ung modell

Katie Holmes er født meget katolsk i Ohio, med en mor som er husmor og far som er advokat. Katie sluttet tidlig på skolen og rykket inn i modellbransjen som ung tenåring.

Hun var 17 da hun dro til Los Angeles på audition. Og halte i land en filmrolle i ”The Ice Storm”. Deretter sjarmerte hun seg inn i ”Dawson`s Creek” og i hovedrolle mot Michael Douglas i ”Wonder Boys”.

Under streng bevoktning

Da Katie ble forlovet med Tom Cruice eksploderte sladderpressen i spekulasjoner om Tom-faktoren. Hvor mye makt hadde han og scientologkirken over jenta?

Tom har utstyrt henne med oppassere fra kirken som fotfølger henne helt inn i jenteselskaper. Nære og fjerne venninner har betrodd seg til damebladene om at Katie er under streng bevoktning, og at hun ser helt død ut i øynene.

Bryllupskonflikter

Tom Cruice og Katie Holmes på premieren til Mission Impossible 3, 4. mai 2006.
Foto: Branimir Kvartuc, BRANIMIR KVARTUC

 Det ryktes også om bryllupskonflikter. Hun vil ha et lite katolsk hvitt bryllup. Han ønsker seg et stjernespekket scientologi show.

– Å se en omsorgsfull og snill mann som Tom bli hengt ut i tabloidene etser på min sjel. Hvor kommer slik sladder fra?, sukker stakkars Katie Holmes.

 

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters