Hopp til innhold

Kan tjene milliarder i Las Vegas

Madonna kan bli verdens rikeste kvinnelige artist om hun slår til på tilbud fra Las Vegas.

Madonna

Madonna under hennes «Sticky and Sweet tour».

Foto: Kathy Willens / AP

Madonna jobber for tiden med sin nye film, her under innspilling av «W.E.»

Madonna er for tiden mest opptatt av å være regissør, her under innspilling av sin nye film - «W.E.».

Foto: STEPHANE DANNA / Afp
Elton John

Elton John under det avsluttende «Red Piano»-showet i 2009.

Foto: Ethan Miller / AFP

En rekke artister – som Elton John, Cher og Celine Dion har gjort det før henne med stort hell og til store penger. Nå er det Madonna som har fått tilbud om en langtidskontrakt i casinobyen Las Vegas.

Seks milliarder kroner

I følge bangshowbiz har Madonna fått tilbud om en milliard dollar, eller drøyt seks milliarder norske kroner, for en fem år lang kontrakt i Las Vegas. Nå skal hun sammen med sine promotører være i samtaler med arrangører i gamblingmekkaet om en rekke med konserter.

Elton John har gjort sine «Red Piano»-show, Celine Dion samarbeider med Cirque du Soleil på Caesars Palace Colosseum og der er også Cher med sine show.

Problemet for Madonna er at hun allerede har en ti år lang kontrakt med Live Nation, signert i 2007. Det er ikke kjent hvorvidt en Vegas-avtale vil stride med denne. I tillegg er hun for tiden også oppslukt av sin karriere som filmskaper og innspilling av filmen «W.E.».

Kan bli verdens rikeste

Uansett vil hun igjen legge ut på en ny turné i 2011 og hennes forrige «Sticky and Sweet tour» som var innom Valle Hovin i 2009, ga omkring 400 millioner dollar i billettinntekter.

Dersom Las Vegas-ryktene om Madonna stemmer og avtalen blir noe av, vil hun kunne bli den høyest betalte kvinnelige artisten/kunstneren i verden. I dag er hun på fjerdeplass bak Oprah Winfrey, Martha Stewart og JK Rowling.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters