Kan tjene milliarder i Las Vegas

Madonna kan bli verdens rikeste kvinnelige artist om hun slår til på tilbud fra Las Vegas.

Madonna

Madonna under hennes «Sticky and Sweet tour».

Foto: Kathy Willens / AP

Madonna jobber for tiden med sin nye film, her under innspilling av «W.E.»

Madonna er for tiden mest opptatt av å være regissør, her under innspilling av sin nye film - «W.E.».

Foto: STEPHANE DANNA / Afp
Elton John

Elton John under det avsluttende «Red Piano»-showet i 2009.

Foto: Ethan Miller / AFP

En rekke artister – som Elton John, Cher og Celine Dion har gjort det før henne med stort hell og til store penger. Nå er det Madonna som har fått tilbud om en langtidskontrakt i casinobyen Las Vegas.

Seks milliarder kroner

I følge bangshowbiz har Madonna fått tilbud om en milliard dollar, eller drøyt seks milliarder norske kroner, for en fem år lang kontrakt i Las Vegas. Nå skal hun sammen med sine promotører være i samtaler med arrangører i gamblingmekkaet om en rekke med konserter.

Elton John har gjort sine «Red Piano»-show, Celine Dion samarbeider med Cirque du Soleil på Caesars Palace Colosseum og der er også Cher med sine show.

Problemet for Madonna er at hun allerede har en ti år lang kontrakt med Live Nation, signert i 2007. Det er ikke kjent hvorvidt en Vegas-avtale vil stride med denne. I tillegg er hun for tiden også oppslukt av sin karriere som filmskaper og innspilling av filmen «W.E.».

Kan bli verdens rikeste

Uansett vil hun igjen legge ut på en ny turné i 2011 og hennes forrige «Sticky and Sweet tour» som var innom Valle Hovin i 2009, ga omkring 400 millioner dollar i billettinntekter.

Dersom Las Vegas-ryktene om Madonna stemmer og avtalen blir noe av, vil hun kunne bli den høyest betalte kvinnelige artisten/kunstneren i verden. I dag er hun på fjerdeplass bak Oprah Winfrey, Martha Stewart og JK Rowling.

Kulturstrøm

  • Alle filmene der Lee dukker opp

    Tegneserieskaper Stan Lee dukket de siste årene ofte opp i småroller i superheltfilmene. Variety har samlet alle disse rollene i en liste som en hyllest til Lee, som døde mandag. Stan Lee omtales som selve ansiktet i den amerikanske tegneseriekulturen. Han startet forlaget Marvel sammen med partneren Jack Kirby i 1961 med serien som på norsk fikk navnet De fantastiske fire. Deretter fulgte en lang rekke suksesser som har gått inn i populærkulturen, først som tegneserier, og deretter filmer: Spider-Man, Black Panther, Hulk, X-Men, Iron Man og The Avengers.

    Spiderman-tegner Stan Lee
    Foto: REED SAXON / AP
  • Folk flytter, kirkene forfaller

    Mange norske kirker forfaller hurtig. Etterslepet på vedlikehold er på mellom 10 og 12 milliarder kroner, viser en ny oversikt. En årsak til at kirkene står ubrukte, er at folk flytter på seg, sier kirkeverge i Sola, Trygve Torgersen.

  • Metoo-kritikk mot LO

    Tidligere forbundslederne i LO, Turid Lilleheie og Oddrun Remvik, har skrevet den svært kritiske boken «Takk for dansen, kvinneblikk på LO» som kommer ut tirsdag. Boken handler om blant annet tafsing, sexkjøp og trakassering, melder Dagbladet.