U2 er verdens rikeste band

Det irske rockebandet har håvet inn over 800 millioner kroner de siste tolv månedene.

Bono, U2 Bono

Bono og U2 har all grunn til å juble etter en særs inntjenende verdensturné.

Foto: Chris Pizzello / AP

Det er finansnettstedet Forbes.com som har offentliggjort listen over verdens mest inntjenende musikere. Og her er det rockedinosaurene som dominerer.

Til tross for at vokalist Bono ble hindret i å opptre etter hans ryggoperasjon i mai, har U2 fortsatt klart å sikre posisjonen som verdens rikeste band.

Giganter

Superdome gjenåpnet av U2 og Green Day

Cash is King! Bono og U2 ruver på toppen av intjeningslista.

Foto: Scanpix / Reuters, ANDREW J. COHOON

Irene tjente rundt ti millioner dollar i billettsalg på hver turnéstopp under deres gigantiske verdensturné. Med tilhørende effektsalg ligger de på toppen av lista med 130 millioner dollar i inntekt. U2 er tett etterfulgt av AD/DC, som tjente 114 millioner dollar på sin verdensturné, melder Reuters.com .

R&B-sangeren Beyoncé Knowles kommer på tredjeplass med sine 87 millioner dollar, tre plasser over hennes ektemann Jay-Z.

Gaga slår Madonna

New Jersey-legenden Bruce Springsteen og hans E Street Band, fulgt av popdivaen Britney Spears, utgjør resten av topp fem-lista.

Lady Gaga opptrer på Grammys

Lady 'Poker Face' Gaga har danket ut idolet Madonna, og opplever enorm suksess verden over.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Over halvparten av artistene som utgjør årets liste har eksistert lenge nok til å ha kunnet dukke opp på sountracket til Tilbake til Fremtiden, uttaler Forbes.com.

Det gjelder imidlertid ikke stjerneskuddet Lady Gaga, som har klart å danke ut sitt eget idol Madonna. Den eksentriske scenepersonligheten håvet inn hele 62 millioner dollar det siste året, sammenliknet med Madonnas 48.

Kulturstrøm

  • Får kulturrådets ærespris

    Cliff Moustache, dramatiker, teaterregissør, kunstnerisk leder og drivkraft ved Nordic Black Theatre, får Kulturrådets ærespris for 2020. Prisen, på 600.000 kroner og en løvestatuett, har blitt delt ut siden 1968. Tidligere vinnere er blant andre Alf Prøysen, Arne Nordheim, Anne-Cath Vestly, Liv Ullmann, Jan Garbarek, Mari Boine og Jan Erik Vold (NTB).

    Cliff Moustache
    Foto: Else Karine Archer / NRK