Kan tjene 100.000 kroner på lydløst album

«Vulfpeck» lagde et album helt uten lyd som en kritikk av Spotify. Nå kan strømmegiganten bli nødt til å utbetale over 100.000 kroner til bandet.

Det amerikanske funkbandet ga tidligere ut albumet Sleepify på strømmetjenesten Spotify. Albumet inneholder ti helt lydløse sanger med blant annet titler som «Zzz» og «Zzzzz».

– Sleepify er mer stille enn våre tidligere album. Faktisk, så tror vi det er det mest stille albumet noen gang, sier trommeslager Jack Stratton i en video bandet la ut på Youtube.

Ble fjernet av Spotify

I videoen oppfordrer Stratton fansen til å spille av albumet mens de sover. Spotify betaler artister en halv cent hver gang en låt blir spilt og pengene bandet tjener på det lydløse albumet skal finansiere en gratis-turné i USA. Albumet er også ment som en kritikk av strømmetjenesten.

– Spotify belønner ikke den beste musikken. Vi ville se om det gikk an å utnytte Spotifys økonomi, i tillegg til at vi ville finansiere en turné, sier Stratton til nettstedet Mlive.

Les også:

Etter 7 uker fjernet Spotify albumet fra tjenesten.

– Dette er et morsomt stunt, men vi foretrekker Vulfpecks tidligere album, sier Spotify-talsmann Graham James til Billboard.

Vet ikke om de får pengene

Spotify betaler artistene to måneder etter hver avspilling, men bandet vet ennå ikke om de får pengene.

– Jeg er 85 prosent sikker på at vi får pengene. Jeg tror de kommer til å behandle det som et vanlig album, sier Stratton.

Hvis pengene kommer, skal bandet legge turneen til byene hvor albumet ble mest streamet.

Kulturstrøm

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Myhre skyver Nesbø ned frå toppen

  Linnéa Myhres fjerde roman «Meg, meg, meg» går rett inn på førsteplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Jo Nesbøs «Kniv» rykker dermed ned på andreplass etter ti veker på toppen, melder Bok365. Les NRKs bokmelding av «Meg, meg, meg» her.

  Tiden Norsk Forlag åpner bokhøsten 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hardt og enkelt fra Vaular

  Det spørs om singelen blir en kioskvelter. Men til gjengjeld er dette en elegant drivende elektronisk beat med lekre detaljer hvorpå rapperen gjør det han gjør best. «To minutter» er en feit og ukomplisert raplåt. Det holder det, mener NRK P3s anmelder, og gir en femmer på terningen.

  Lars Vaular
  Foto: Sara Angelica Spilling